Politie Amsterdam-Amstelland

Voorbijvarende boot redt drugsbolletjes
17-10-2005. Zondagmiddag betrapten surveillerende agenten een straatdealer op heterdaad. Toen hij zag dat hij er bij was, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging kon de straatventer worden ingerekend. Bij zijn arrestatie ontdeed de man zich van zijn verboden waar. Hij gooide de bolletjes in de gracht net toen er een boot voorbijkwam. De opvarenden van de schuit bedachten zich geen moment, visten de drugsbollen uit het water en overhandigden de bewijsstukken aan de politie. De verdachte is ingesloten.
Jeugdige straatrover op straat herkend
17-10-2005. Zaterdagmiddag werd een 15-jarige straatrover door agenten herkend en ingerekend. De jongen had op 1 oktober met geweld een 78-jarige vrouw van haar schoudertas beroofd. Met een buitgemaakte pinpas plunderde hij vervolgens haar rekening. De beelden van de beveiligingscamera van de geldautomaat deden hem uiteindelijk de das om. Agenten herkenden de jongeman toen zij hem tegenkwamen in Amsterdam-Oost. Hij werd ingerekend en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

---

Winkel Ferdinand Bol overvallen

17-10-2005. Zaterdagochtend vroeg werd een winkel in de Ferdinand Bolstraat overvallen. Twee gewapende mannen bedreigden het personeel met een vuurwapen en eisten geld. In de zaak was op dat moment één klant aanwezig. De daders gingen er na de overval vandoor met een onbekend geldbedrag en zijn sindsdien spoorloos.
---

'Veilige havens' winnend idee Grote Prijs

12-10-2005. Gistermiddag werd de winnaar bekendgemaakt van de Grote Prijs van Amsterdam. Burgers konden ideeën inzenden om onze veilige regio nóg veiliger te maken. Uit honderd inzendingen nomineerde de vijfkoppige jury zeven kanshebbers. Het idee 'Veilige Havens' kwam als winnaar uit de bus. Het idee is om veilige "havens" (huizen) te creëren waar burgers die bang zijn, terechtkunnen. Mensen die hier aan mee willen doen zouden een cursus moeten volgen om een soort "keurmerk" te krijgen. Een vignet op hun deur moet dan aangeven: hier kun je aankloppen in geval van nood. Het winnende idee kwam van de 23-jarige student Manu Lin. Hij ontving een geldbedrag van ⬠10.000, waarvan driekwart is bestemd om het idee - voor zover mogelijk - tot uitvoer te brengen (met hulp van het korps). Een kwart mag de winnaar besteden aan een mooie vakantiereis.

---

Getuigen overval tankstation gezocht

13-10-2005. Woensdagavond rond negen uur werden medewerkers van een pompstation door drie gewapende en gemaskerde mannen bedreigd. De daders maakten diverse goederen buit en vertrokken in een donkerkleurige Mercedes in de richting van Amstelveen. Vermoedelijk gaat het om drie daders. Er raakte niemand gewond.

De recherche van District Zuid onderzoekt de zaak en vraagt getuigen van het misdrijf of personen die meer informatie hebben zich telefonisch met hen in verbinding te stellen. Het is goed mogelijk dat in de dagen voorafgaand aan de overval personen in de omgeving hebben gezien die zich verdacht gedroegen. Ook zij worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer:

0 9 0 0 â 8 8 4 4


---

Politie arresteert gewapende woningovervaller

17-10-2005. De politie kwam zondagnacht in actie toen zij een melding kreeg over gegil uit een woning op Tussen Meer. Agenten stuitten hier op een gewapende man die er vandoor ging toen zij hem aanspraken. Al snel bleek dat er sprake was van een overval. In de woning bevond zich een man die was gekneveld. Hij had verwondingen in zijn gezicht. Twee andere aanwezigen bleven ongedeerd. De overvallers wisten in eerste instantie te ontkomen. Een arrestatieteam vond één van de voortvluchtigen die zich in de omgeving had verschanst. Hij werd overmeesterd en aangehouden. In het pand werd een vuurwapen aangetroffen. Over het motief is nog niets bekend. Ook staat nog niet vast of en wat er is weggenomen.

---

Site voor terrorismebestrijding

19-9-2005. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) heeft voortaan een eigen website. Op de website is uitgelegd wat burgers en overheden kunnen doen ten tijde van verhoogde dreiging. Ook is op de site vermeld welk dreigingsniveau op dit moment actueel is.

Meer weten? www.nctb.nl

---

Wervingssite vernieuwd

13-9-2005. Op zoek naar een leuke en afwisselende baan bij een van de beste werkgevers in de regio? Bezoek dan onze vernieuwde wervingssite. Als vanouds is er veel aandacht voor de diverse functies (zowel uniform- als burgerpersoneel). Nieuw is het jasje waarin al deze informatie is gegoten.

Klik snel verder om zelf een kijkje te nemen.