JPMorgan Stelt Europese Adviesraad In

Jp morgan chase & co

JPMorgan Stelt Europese Adviesraad In

LONDON, October 18/PRNewswire/ --


- Antonio de Sousa, Wilhelm Simson en Cees van Lede treden toe tot de onderneming

JPMorgan heeft vandaag de oprichting van haar Europese Adviesraad (European Advisory Council) bekendgemaakt met de aanstelling van vijf kopstukken uit de financiële en zakenwereld, van wie drie nieuwe experts in dienst treden van JPMorgan. De leden van JPMorgan's Europese Adviesraad zullen cliënten bijstaan met advies omtrent een grote verscheidenheid aan financiële vraagstukken, waaronder het verschaffen van inzicht in mogelijkheden op lokale markten. Tevens zullen zij JPMorgan introduceren bij nieuwe cliënten. De leden van de raad concentreren zich op een bepaald land of geografische regio en vullen daarmee de desbetreffende JPMorgan Investment Banking teams aan.

Voorzitter is Walter Gubert, Chairman van JPMorgan in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA): 'De convergentie van veel Europese markten en sectoren neemt versneld toe en wij investeren in onze aanwezigheid in locale markten, omdat wij een toenemend aantal mogelijkheden en bedreigingen voor onze cliënten zien. De Europese adviesraad brengt een aantal van de meest gerenommeerde namen uit het bedrijfsleven samen, waarmee we onze huidige positie verder uitbouwen.'

Gebaseerd op de gegevens van Bloomberg staat JPMorgan op nummer 1 aangaande equity en equity-linked underwriting in de EMEA-regio en gebaseerd op Dealogic gegevens op nummer 2 in de rangorde van aangekondigde fusies en overnames (M&A) in 2005.

De vijf oprichters van de raad zijn Sir Andrew Crockett, president van JPMorgan Chase International en voormalig algemeen directeur van de Bank for International Settlements; Lord Renwick of Clifton, vice-voorzitter van JPMorgan Cazenove, de joint venture van JPMorgan met de Cazenove Group in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, en voormalig ambassadeur van Groot-Brittannië voor de Verenigde Staten en Zuid Afrika; en drie nieuwe leden:


- Professor Antonio de Sousa, voormalig Chairman van Caixa Geral de Depósitos, voormalig president van de Banco de Portugal, voormalig plaatsvervangend Minister van Financiën en voormalig plaatsvervangend Minister van Buitenlandse Zaken voor Portugal.


- Professor Wilhelm Simson, voormalig co-CEO van E.ON AG, het Duitse energiebedrijf; en


- Cees van Lede, voorzitter van de Raad van Bestuur van INSEAD, lid Raad van Commissarissen van verscheidene ondernemingen, waaronder Akzo Nobel N.V. en Koninklijke Philips Electronics N.V.

De heer Van Lede: 'Ik ben reeds jaren lid van de internationale adviesraad van JPMorgan Chase (JPMorgan Chase International Council) en ik ben enthousiast over de mogelijkheid die ik nu krijg om JPMorgan's cliënten te adviseren in de Europese markt. We gaan een periode van aanzienlijke activiteiten tegemoet en we zien voor de Benelux een belangrijke rol in deze regio.'

JPMorgan verwacht in de nabije toekomst meer leden toe te voegen aan de Europese adviesraad.

JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) is een wereldwijd toonaangevende financiële dienstverlener met activa ter waarde van $1.2 biljoen en activiteiten in meer dan 50 landen. De onderneming is een leider op het gebied van investment banking, financiële dienstverlening aan consumenten en bedrijven, het verwerken van financiële transacties, asset en wealth management en private equity. Onderdeel van de Dow Jones Industrial Average, JPMorgan Chase & Co. heeft haar hoofdzetel in New York. Onder de merknamen JPMorgan, Chase en Bank One bedient de onderneming miljoenen consumenten in de Verenigde Staten en vele van 's werelds meest vooraanstaande zakelijke, institutionele en overheidsinstellingen. Informatie over de onderneming is te raadplegen op www.jpmorganchase.com.

Media contact: Michael Golden, +44-207-325-8504, michael.f.golden@jpmorgan.com

Source: JP Morgan Chase & Co

Michael Golden, +44-207-325-8504, michael.f.golden@jpmorgan.com