TravelCard van MKB Brandstof: nieuwe tankpas voor zelfstandige

Mkb brandstof

Vandaag wordt de TravelCard van MKB Brandstof gelanceerd. De pas verlost de zelfstandige van de losse tankbonnen in zijn administratie. MKB Brandstof is bedoeld voor de zelfstandige die niet least. Deze markt omvat 850.000 auto's.

MKB Brandstof heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met Travel Card Nederland. Het bedrijf kan voor eigen rekening en risico TravelCards distribueren in het kleinzakelijke segment dat niet least.

De klanten van MKB Brandstof vervangen door gebruik te maken van de tankpas alle losse tankbonnen van hun wagenpark door één maandfactuur. De pasbijdrage die MKB Brandstof hiervoor in rekening brengt wordt ruimschoots terugverdiend door de besparing op administratieve kosten.

Een traditionele brandstofadministratie is tijdrovend en brengt veel kosten met zich mee. Als een zelfstandige losse tankbonnen verwerkt ligt de kostprijs op 1,50 euro per bon, zo rekenen branchespecialisten voor. De kostprijs van verwerking en uitbetaling van declaraties ligt zelfs op 7,50 euro.
Met MKB Brandstof hoeft men voortaan nog maar één maandfactuur te verwerken. Voor dit gemak betaalt het bedrijf een vaste bijdrage van 4 euro per maand, plus per pas 2 euro gebruikskosten. Zelfs als het bedrijf maar één auto heeft verdient MKB Brandstof zich hiermee al in vier tankbeurten per maand terug.

De helft van het zakelijke wagenpark in Nederland wordt niet geleast, maar is in eigen beheer bij het MKB. Volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer bezit het MKB ruim 450.000 auto's. Bovendien zetten de 390.000 eenmanszaken naar schatting 350.000 prive-auto's in voor zakelijk gebruik. De non-profit sector tenslotte bezit 50.000 auto's. Hiermee komt de totale markt voor MKB Brandstof op 850.000 auto's.

MKB Brandstof is naast Multi Tank Card en Travel Card Nederland de derde partij die een niet-merkgebonden tankpas levert die bij alle tankstations in Nederland wordt geaccepteerd.