Politie Limburg-Noord

Vier onopgeloste zaken in De Gouden Tip

Datum: 18-10-2005
Tijd bericht: 09:05
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van dinsdag 18 oktober roept de Limburgse politie de hulp in van de kijkers bij het oplossen van vijf zaken:

Zaak 1: Diefstal met geweld in Weert Op 2 september wordt een directeur van een automaterialenbedrijf overvallen door twee onbekende mannen. Hierbij wordt geweld gebruikt en het slachtoffer heeft hierbij verwondingen opgelopen. De daders hebben de beurs van de man weggenomen en zijn gevlucht op een motor. In de uitzending zal de politie getuigen vragen zich te melden die de mannen mogelijk in de omgeving gezien hebben.

Zaak 2: Zware mishandeling in Roermond Op 13 augustus wordt een 38-jarige man op een muziekfestival in Roermond, zonder aanleiding, mishandeld door een festivalbezoeker. Hij heeft hierbij ernstige verwondingen opgelopen. In de uitzending wordt een foto van de dader getoond. De politie hoopt dat aan de hand van deze foto de dader herkend kan worden.

Zaak 3: Foto's van daders van misdrijven in Heerlen en Hoensbroek
Op 15 augustus wordt uit de tas van een vrouw de beurs gestolen. Bij het blokkeren van de bankpasjes wordt geconstateerd dat met één van de pasjes reeds 750,- euro gepind is.
Op 26 augustus heeft in de DA drogisterij in Hoensbroek diefstal van 37 flessen parfum ter waarden van 700,- euro plaatsgevonden. Deze diefstal is gepleegd door twee mannen. De politie hoopt aan de hand van getoond fotomateriaal de identiteit van deze daders te kunnen achterhalen.

Zaak 4: Overval op een invalide in Heerlen Op 21 september wordt op de Esschenweg in Heerlen een invalide man door drie mannen op scooters beroofd van onder andere zijn scootmobiel. Tevens worden zijn sieraden, beurs, GSM en tas afgenomen. In de uitzending wordt deze zaak gereconstrueerd. De politie hoopt dat met behulp van deze informatie kijkers de politie kan helpen deze zaak op te lossen.

Teksten en foto's van deze uitzending staan op de internetsite www.degoudentip.tv Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie heeft over één van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politietelefoonteam op h et gratis telefoonnummer 0800 -- 2552 552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900 -- 8844 (lokaal tarief) bellen.