Politie Amsterdam-Amstelland

Schippers vissen drugsbolletjes uit water
Dronken schipper veroorzaakt aanvaring
17-10-2005. Zondagavond rond acht uur kreeg de politie een melding binnen dat er ter hoogte van de roeivereniging aan de Amstel een aanvaring tussen twee boten had plaatsgevonden. Twee mensen waren hierbij te water geraakt. De veroorzaker van de aanvaring was er snel in zijn speedboot vandoor gegaan. Oplettende getuigen in een boot achter de speedboot hielden contact met de meldkamer. Zij konden zo precies de vaarbewegingen van de speedboot doorgeven en zien dat de schipper richting jachthaven ging. Hier werd hij door de politie aangesproken. De man had moeite zich staande te houden en werd voor een blaastest meegenomen naar een bureau. Hier bleek de schipper een promillage te hebben van 1,65, ruim drie keer de toegestaeer de toegestane hoeveelheid.

---
Getuigen overval tankstation gezocht
13-10-2005. Woensdagavond rond negen uur werden medewerkers van een pompstation door drie gewapende en gemaskerde mannen bedreigd. De daders maakten diverse goederen buit en vertrokken in een donkerkleurige Mercedes in de richting van Amstelveen. Vermoedelijk gaat het om drie daders. Er raakte niemand gewond. De recherche van District Zuid onderzoekt de zaak en vraagt getuigen van het misdrijf of personen die meer informatie hebben zich telefonisch met hen in verbinding te stellen. Het is goed mogelijk dat in de dagen voorafgaand aan de overval personen in de omgeving hebben gezien die zich verdacht gedroegen. Ook zij worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer:
0 9 0 0 â 8 8 4 4
Politie arresteert gewapende woningovervaller
17-10-2005. De politie kwam zondagnacht in actie toen zij een melding kreeg over gegil uit een woning op Tussen Meer. Agenten stuitten hier op een gewapende man die er vandoor ging toen zij hem aanspraken. Al snel bleek dat er sprake was van een overval. In de woning bevond zich een man die was gekneveld. Hij had verwondingen in zijn gezicht. Twee andere aanwezigen bleven ongedeerd. De overvallers wisten in eerste instantie te ontkomen. Een arrestatieteam vond één van de voortvluchtigen die zich in de omgeving had verschanst. Hij werd overmeesterd en aangehouden. In het pand werd een vuurwapen aangetroffen. Over het motief is nog niets bekend. Ook staat nog niet vast of en wat er is weggenomen.
Getuigen gezocht van levensdelict

13-10-2005. Op vrijdag 30 september 2005 rond half vijf 's ochtends werd in zijn woning aan de Klipperweg 29 in Diemen, het levenloze lichaam van Arie Mullié aangetroffen. De 52-jarige man, die door een misdrijf om het leven is gekomen, werd aangetroffen door een huisgenoot. Arie stond bekend als een maatschappelijk bewogen man die vluchtelingen in en vanuit zijn woning de helpende hand bood. De recherche heeft de volgende vragen:

Wie heeft de heer Mullié op vrijdag 30 september 2005 nog gezien of gesproken?

Wie heeft vrijdagochtend 30 september nog personen in of uit het bewuste pand zien komen?

Wie heeft er voorafgaand aan vrijdag 30 september 2005 iets verdachts gezien?
Kunt u antwoord geven op deze vragen of heeft u andere informatie die van belang is in deze zaak,dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Linnaeusstraat via telefoonnummer: (0 2 0) 559 24 08
Jeugdige straatrover op straat herkend
17-10-2005. Zaterdagmiddag werd een 15-jarige straatrover door agenten herkend en ingerekend. De jongen had op 1 oktober met geweld een 78-jarige vrouw van haar schoudertas beroofd. Met een buitgemaakte pinpas plunderde hij vervolgens haar rekening. De beelden van de beveiligingscamera van de geldautomaat deden hem uiteindelijk de das om. Agenten herkenden de jongeman toen zij hem tegenkwamen in Amsterdam-Oost. Hij werd ingerekend en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.