Ingezonden persbericht


Integratie Double-Take in Microsoft DPM 2006

Amsterdam, 18 oktober 2005 - Sunbelt Software, de exclusieve distributeur van Double-Take, de meest gebruikte oplossing voor de replicatie van gegevens en de beschikbaarheid van servers in een Microsoft-omgeving, kondigt de integratie van Double-Take in Microsoft DPM 2006 aan. De integratie is het gevolg van de recente samenwerkingsovereenkomst tusssen NSI Software, de producent van Double-Take, en Microsoft. Het doel van deze samenwerking is om functies van Double-Take toe te voegen aan Microsoft System Center Data Protection Manager (DPM) 2006.

De lancering van de Microsoft DPM-oplossing onderstreept het belang van databeveiliging op disk. NSI Software is op dit gebied al ruim tien jaar marktleider. De mogelijkheden van DPM en Double-Take vullen elkaar volledig aan. Met Double-Take is het mogelijk om bij een incident alle DPM-gegevens naar een externe server te kopiëren. Dit vereenvoudigt en versnelt het herstelproces. "Business continuity is vandaag de dag van groot belang. Door de samenwerking met NSI kunnen we nieuwe op DPM gebaseerde oplossingen aanbieden die daartoe bijdragen", zegt Ben Matheson, Group Product Manager van de divisie Windows en Enterprise Management bij Microsoft Corporation.

"Het feit dat Microsoft DPM introduceert, bevestigt dat tapeback-up geen optimale bescherming biedt. Een boodschap die wij al lange tijd verkondigen. De markt verschuift duidelijk van de traditionele back-upsystemen op tape naar back-upsystemen op disk", zegt Olivier Cohen, commercieel directeur van Sunbelt Software in Europa.

Microsoft Gold Partner NSI Software ontwikkelt al meer dan tien jaar software voor de replicatie van gegevens op schijf. De integratie van Double-Take met DPM biedt de volgende mogelijkheden: - Snel omschakelen van de DPM-server naar een externe server in het geval van storingen. - Replicatie domeincontroleurs naar de DPM-server. Deze functie is bij uitstek geschikt voor omgevingen waar de recovery-site slechts één server heeft voor adressenbestanden en documenten. - Replicatie van applicatiedata uit bijvoorbeeld SQL of Exchange. - Replicatie cryptische bestanden resulteert in optimaal beschermde gegevens.

Over Sunbelt Software
Sunbelt Software, opgericht in 1983, is de eerste en tevens grootste leverancier van beheeroplossingen en -tools voor het beheer van bedrijfsinfrastructuren onder Windows. Sunbelt System Software maakt deel uit van de in Frankrijk gevestigde Sunbelt International Group en is actief in de EMEA-zone en verschillende andere landen. Sunbelt Software Distribution beheert de activiteiten in de Verenigde Staten en Canada. De Sunbelt-groep heeft kantoren in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten. De totale omzet bedroeg in 2004 ruim 35 miljoen dollar. Voor meer informatie over Sunbelt System Software: www.sunbelt-software.com