Ingezonden persbericht


Persbericht

18 oktober 2005

Een beetje liefde voor je laptop
~Ontrack biedt tips voor het beschermen van data~

Naar schatting zijn op dit moment wereldwijd zo'n150 miljoen laptops in gebruik. Ontrack Data Recovery, 's werelds grootste data recovery-expert, meldt dat laptops de snelst groeiende groep is binnen hun recovery-activiteiten. Reden voor deze toename is de onzorgvuldigheid waarmee veel gebruikers met hun notebooks omgaan. Zij vergroten daardoor niet alleen de kans op een beschadigd apparaat maar ook op beschadigde data.

Hoewel de technologie steeds beter wordt, blijven mensen dezelfde fouten maken. Daarom biedt Ontrack een lijst met tips om data op laptops te beschermen.


- Pas op, breekbaar - Dat laptops draagbaar zijn, wil nog niet zeggen dat ze onverwoestbaar zijn. Veel gebruikers realiseren zich niet dat de minste of geringste beweging hun fragiele harde schijf kan beschadigen. Houdt het apparaat daarom vlak en stil tijdens het werken. Gebruik daarnaast een gevoerde laptoptas bij het reizen.
- Houd het netjes - Nog een probleem dat de draagbaarheid met zich meebrengt; gebruikers bergen ze vaak op in een stoffige of vieze omgeving. Of het nu gemorste koffie op het toetsenbord is of een berg paperassen bovenop de laptop, gebruikers kunnen hiermee problemen voor hun data veroorzaken. Een laptop functioneert het best door deze scenario's te voorkomen en hem alleen te gebruiken in een droge en schone omgeving.
- Een beetje privacy graag - Bij de bescherming van data op de laptop is het van belang dat alles veilig is. Zorg dat de harddrive van de laptop beveiligd is met een wachtwoord. Mocht hardware onverhoopt verloren gaan, dan wordt gevoelige informatie die op het apparaat opgeslagen is, niet openbaar.
- Denk aan rugdekking - Eén van de meest gemaakte fouten bij het gebruik van laptops is het gebrek aan back-ups van belangrijke documenten. Vreemd genoeg is het zo dat back-ups vaker worden gemaakt op desktop-computers. Als een laptop je belangrijkste computer is, maak dan regelmatig back-ups.
- Vertrouw op de professional - Als de laptop rare geluiden maakt of weigert fatsoenlijk op te starten, vergeet dan niet dat er de mogelijkheid is een professionele recovery-dienst in te schakelen. Jaarlijks worden duizenden laptops voor herstel van data weggebracht. Professionele data recovery-bedrijven zijn experts in het redden van gegevens van laptop-drives. Als de data waardevol is, loont het zeker de moeite een erkend recovery-bedrijf in te schakelen om de gegevens te herstellen.

"Laptops zijn geweldig want je kunt je complete kantoor of al je persoonlijke gegevens overal mee naartoe nemen. Je moet je dan wel realiseren dat al die gegevens heel gemakkelijk verloren gaan of beschadigd raken als je niet voorzichtig bent," aldus Jim Reinert, senior director software en services bij Ontrack Data Recovery. "Zeker 66 procent van de laptop-recoveries die Ontrack uitvoert, komt door een vorm van fysieke schade die voortvloeit uit verkeerd gebruik van laptops."

(475 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Ontrack Data Recovery(TM)
Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de 'Technology Services Group' van Kroll Inc., de wereldwijde specialist in risico- en verzekeringsdiensten.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: cathelijnev@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com