Ingezonden persbericht


WatchGuard benoemd tot marktleider Unified Threat Management in West-Europa

Vooraanstaande analist benadrukt verkoopsucces in meest dynamische sector in de informatiebeveiligingsmarkt

18 oktober, 2005 - WatchGuard Technologies, Inc. (NASDAQ: WGRD), een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen, is door IDC* benoemd tot marktleider Unified Threat Management (UTM) van Q2 2005 in West-Europa. Deze benoeming geldt voor verkochte beveiligingsapparaten in de prijsklassen van US$1.000 - $2.999 en US$1.000- $5.999.

IDC** identificeert de UTM-markt als de snelst groeiende en meest dynamische sector van de West-Europese beveiligingsapparatenmarkt.

In de US$1.000 - $2.999 categorie verkocht WatchGuard bijna twee maal zoveel eenheden in West-Europa als zijn voornaamste concurrent, SonicWALL. Wat betreft aantal verkochte eenheden is WatchGuard ook marktleider in West-Europa in de categorie US$1.000 - $5.999. Hiermee versterkt WatchGuard zijn positie in de UTM-apparaten-markt.

"IDC's meest recente rapport geeft goed weer dat onze UTM-eenheden goed verkocht worden", vertelt Richard Reid, managing director, WatchGuard EMEA. "We blijven deze UTM-capaciteiten uitbreiden door inhoudsfiltering en spyware-preventie te leveren. Dat is essentieel om effectief de netwerken van onze klanten te beveiligen tegen hedendaagse bedreigingen. Deze recente analistengegevens onderstrepen WatchGuard's groeiende sterke positie in een belangrijke markt. Verwacht wordt dat de komende jaren de uitgaven voor beveiligingsapparaten gedomineerd zal worden door de aanschaf van UTM-apparaten."

Met een opbrengst van US$67 miljoen in 2004, een groei van 252 procent vergeleken met 2003, stelt IDC** vast dat de UTM-markt het snelst groeiende segment is van de West-Europese beveiligingsmarkt. IDC voorspelt dat tegen 2009 UTM-apparaten ongeveer 50 procent van de West-Europese beveiligingsapparatenmarkt in beslag zullen nemen. Hiermee zal UTM een leidende positie innemen in een sector die wordt geschat op een waarde van $1,4 miljard.

IDC classificeert UTM-beveiligingsapparaten als producten die meervoudige beveiligingsoplossingen integreren in een enkele apparaat. Deze apparaten moeten als firewall dienst doen, inbraken op het netwerk detecteren en voorkomen, en anti-virus-taken uitvoeren.

WatchGuard heeft een uitgebreide productreeks om netwerken van bedrijven van alle groottes te beveiligen. De Firebox X Core is het vlaggenschip van WatchGuard's UTM-apparaten en biedt real time beveiliging door de binnenkomende informatiestromen van een netwerk op meerdere lagen te inspecteren. Virussen, wormen, spyware, trojans en meervoudige bedreigingen worden pro-actief geblokkeerd zonder dat daar een handtekening voor nodig is. Firebox X Peak breidt Unified Threat Management-beveiliging uit naar meer geavanceerde netwerken en laat tot 1 Gb/seconde aan informatie door de firewall.


* Bron: Worldwide Quarterly Security Appliance Tracker - Q2 2005, IDC ** Bron: Western European Security Appliance 2005-2009 Forecast and 2004 Competitive Vendor Shares (Doc #IS04M), mei 2005, IDC

(415 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is wereldwijd een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiliging-oplossingen voor grote tot middelgrote bedrijven. Het bedrijf biedt geïntegreerde, robuuste beveiligingsproducten en -diensten die gemakkelijk toe te passen, te beheren en uit te breiden zijn. De Firebox X serie van uit te breiden, geïntegreerde beveiligingsapparatuur is ontworpen om volledig te kunnen worden geüpgrade als een organisatie groeit en om de beste combinatie te bieden van veiligheid, prestaties, een intuïtieve interface en kosteneffectiviteit. WatchGuard's 'Intelligent Layered Security' architectuur beschermt effectief en efficiënt tegen bedreigingen en biedt de flexibiliteit om additionele beveiligingsfunctionaliteit en diensten van WatchGuard te integreren. Ieder WatchGuard product wordt geleverd met een initieel LiveSecurity Service abonnement, met vulnerability alerts, software updates, beveiliginginstructies van experts en superieure klantenservice waarmee klanten beveiligingszaken de baas kunnen blijven. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op: www.watchguard.com.

WatchGuard, LiveSecurity and Firebox are either registered trademarks or trademarks of WatchGuard Technologies, Inc. or its subsidiaries in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Contactpersonen:
Kim van Bokhoven Marco Weeber LEWIS PR voor WatchGuard WatchGuard Benelux +31 (0) 40 235 46 00 +31 (0) 70 426 22 25

kimv@lewispr.com marco.weeber@watchguard.com