Ingezonden persbericht


KFC investeert in Geac MPC

Fastfoodgigant stroomlijnt financiële planning met performance management-oplossing

Den Bosch, 18 oktober 2005 - Softwareleverancier Geac heeft een contract gesloten met fastfoodketen Kentucky Fried Chicken in Groot-Brittannië. Volgens het contract implementeert KFC de Geac MPC performance management-software. Hierdoor kan KFC alle financieel-analytische kernprocessen in één suite integreren, waaronder financiële planningen, budgetteren, rapporteren en forecasting. De planningoplossing van Geac moet al binnen vier maanden live gaan.

Paul Brannan, Planning Manager bij KFC Groot-Brittannië: "De nieuwe GEAC MPC-oplossing biedt ons een planningtool voor het opstellen van financiële plannen voor individuele winkels, waaraan onze Operations-teams online bijdragen kunnen leveren. Op die manier kunnen we plannen snel aanpassen als de zakelijke behoeften wijzigen. Bovendien kunnen we verschillende scenario's opstellen om onze strategieën te realiseren."

KFC in Groot-Brittannië krijgt financiële targets van de moedermaatschappij in de Verenigde Staten, die op winkelniveau gerealiseerd moeten worden. Voorheen werd gewerkt met een top-down-plan, waarna een bottum-up-plan van de winkels zelf volgde. Deze aanpak vergrootte de planningcyclus en kan leiden tot storingen. Met de nieuwe MPC-oplossing voegt KFC deze twee processen samen, bespaart het bedrijf kosten en tijd en zijn de processen gegarandeerd in lijn met elkaar.

Geac MPC biedt ook geavanceerde forecasting-functionaliteit. Hiermee kunnen plannen snel en accuraat samengesteld worden. Dankzij het samenvoegen van historische gegevens en prestatieanalyses kunnen trends worden bepaald op basis van eerdere patronen.

Brannan: "We verwachten dat Geac MPC ons planningproces aanzienlijk verbetert. Met Geac MPC kunnen we processen stroomlijnen en de targets van onze winkels dynamisch afstemmen op wijzigingen in de marktbehoeften. Op basis van MPC kunnen we sneller scenario's opstellen. De tijd die we hierdoor besparen, kunnen we besteden aan het destilleren van inzichten uit onze analyses."

De planningoplossing van Geac moet binnen vier maanden live gaan en draait op Microsoft SQL. De applicatie integreert met het JD Edwards ERP-systeem en het Cognos-rapportagesysteem dat KFC inzet.

Over Geac
Geac (TSX: GAC en Nasdaq: GEAC) is een internationaal softwarebedrijf met oplossingen voor CFO's. De technologieproducten en -diensten van Geac helpen organisaties efficiënter te werken onder de druk van toenemende concurrentie en strengere reguleringen. Ook kunnen ze met deze oplossingen een passend antwoord ontwikkelen op de issues waarmee CFO's worden geconfronteerd. Daarnaast gebruiken honderden bedrijven in de mode- en schoenenbranche de Geac RunTime-oplossingen. Deze software ondersteunt de ontwerp- en preproductiefases van productieprocessen en het beheer van productdata, en biedt functionaliteit voor CRM en sales force automation. Meer informatie is beschikbaar op www.geac.com