Ingezonden persbericht


Persbericht

Het ATC reikt Innovation Award uit aan Gomecsys

Tijdens het zeer druk bezochte jaarcongres van het Automotive Technology Centre op donderdag 13 oktober is de ATC Innovation Award 2005 uitgereikt aan het jonge technologiebedrijf Gomecsys voor haar zeer innovatieve concept van variabele compressie voor verbrandingsmotoren.
De jury koos Gomecsys uit vier nominaties. De andere nominaties waren voor Gemco Mobile Systems voor de Bandit stadsdistributie-truck, Mobitec voor de inklapbare aanhangwagen Carrymate en Eurocarbon met haar geavanceerde weeftechnologie voor een koolstofvezel crash structuur.

De onafhankelijke jury onder leiding van Nort Liebrand roemde in haar rapport niet alleen de innovatieve techniek van Gomecsys, maar ook de gedegen aanpak met een belangrijke buitenlandse partner. In de afweging gaf de doorslag dat een succesvolle oplossing voor variabele compressie `een substantiële bijdrage kan leveren aan vermindering van het broeikaseffect; een thema waaraan door de internationale auto-industrie op een breed front onderzoek en ontwikkeling wordt gedaan

Gomecsys ontving een grensoverschijdende innovatievoucher van 6000, beschikbaargesteld door Syntens en `het pientere pookje', een speciaal door kunstenaar Frank Biemans vervaardigd glasobject als symbool van de Nederlandse automotive innovatie

De jury selecteerde de vier nominaties op basis van de criteria `innovativiteit', `economisch potentieel' en `aanpak'. Daarnaast maakte de jury vier bijzondere vermeldingen: Microflown voor haar bijzondere partnership met de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Eco-care voor haar slimme proces voor hergebruik van grondstoffen, Inalfa Roof Systems voor haar ketenbenadering in productietechnologie en Berco B.V.voor haar strategische keuze van samenwerking met Kooymans Industrieel Ontwerp.

De ATC Innovation Award is ingesteld door het Automotive Technology Centre voor de beste Nederlandse automotive innovatie en werd voor het eerst uitgereikt. Op haar oproep voor aanmeldingen voor de Award kreeg het ATC maar liefst 22 inzendingen. Dezen besloegen uiteenlopende gebieden als voertuigconcepten, aandrijflijn, elektronica, accessoires en innovatieve productieprocessen. Het geheel is een staalkaart van de activiteit en innovativiteit van de Nederlandse automotive industrie.
Van alle inzendingen is door de ATC een heldere overzichtsbrochure samengesteld die op verzoek verkrijgbaar is (info@atcentre.nl)

Noot: Verdere informatie over het ATC jaarcongres op www.atcentre.nl


---- --