Time : 11:34:03 AM
Date : Tuesday, October 18, 2005
Sender Name: Ovam

Elke dag splinternieuw tweedehands uniek aanbod in de kringloopwinkel

In oktober zet de OVAM naar jaarlijkse gewoonte via een mediacampagne de kringloopwinkel in de kijker. Dit jaar ligt het accent op het kopen van herbruikbare spullen.

De campagne voorziet krantenadvertenties, posters, 20m² affiches, radiospots en een gratis inspiratiegids met de adressen van de kringloopwinkels in je buurt. De spullen van Bekende Vlamingen die voor deze gelegenheid door veilingmeester van dienst 'Leen Demaré' werden geveild bracht voorlopig 815 ¤ op.

Ben je al eens een kijkje gaan nemen in de kringloopwinkel in je buurt ? Je vindt er degelijke en originele tweedehandsspullen tegen lage prijzen: meubels, kleding, fietsen, speelgoed, boeken, huisraad, elektrische apparaten... De kringloopwinkel haalt die goederen aan huis op bij mensen die ze niet meer nodig hebben en ze anders zouden weggooien. Alles wordt grondig geselecteerd op kwaliteit en herbruikbaarheid voor het in de winkel belandt. En het aanbod vernieuwt elke dag: een reden om regelmatig eens langs te lopen !

Als je iets koopt in een kringloopwinkel, krijg je er gratis een goed gevoel bij: je redt een nog perfect bruikbaar voorwerp van de vuilnisbelt, je geeft werk aan mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt én je haalt voor een appel en een ei iets leuks in huis. Iets dat je meteen kunt gebruiken, of waar je iets heel origineels en persoonlijks mee kan creëren.

Inspiratie nodig ? Die vind je helemaal gratis op de Dag van de Kringloopwinkel, een initiatief van de OVAM. Op 22 oktober zorgen alle kringloopwinkels voor animatie en creatieve ideeën. En de kringloopinspiratiegids vol met leuke decoratietips ligt op je te wachten. Het moment bij uitstek voor een bezoek aan de kringloopwinkel in je buurt.
Je kan deze gids ook downloaden op www.ovam.be of bestellen via info@ovam.be of de Vlaamse infolijn (0800 3 02 01). Op www.kringloop.net vind je een overzicht van de locale activiteiten op de Dag van de kringloopwinkel.

Voor meer informatie :

Guy Haemels
Woordvoerder OVAM
Tel. : 015/284 148
Fax : 015/284 139