Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enschede, 18 oktober 2005

IZIT lanceert vier zorgproducten

Op 13 en 14 oktober organiseerde IZIT (Innovatie van zorg door ICT in Twente) een workshop waarin zorgaanbieders, zorgverzekeraars, overheidsinstanties (gemeentes en provincie), patiënten- en consumentenorganisaties, landelijke ICT-bedrijven en Twentse ondernemers samen hebben gewerkt aan de opstart van vier zorgproducten die uiterlijk in 2006 resultaten zullen opleveren. Een Twents initiatief dat de interesse heeft gewekt van onder meer softwaregigant Microsoft. Het bedrijf stelt enkele technologieën ter beschikking die geschikt worden gemaakt voor gebruik in de zorgsector.

Het betreft de projecten Telesleutel, Telemonitoring en behandeling, Videocommunicatie en Digitaal Zorgportaal. Voor alle vier de projecten is vrijdag een 'Request For Proposal' (RFP) geschreven. Deze offerteaanvragen worden uitgezet via de Product Factory, een initiatief van de Technologie Kring Twente (TKT).

In aanwezigheid van Overijssels gedeputeerde Ranter hebben de aanwezige organisaties zeer positief gereageerd op de resultaten van de workshop, waaraan zij zelf actief hebben deelgenomen. De RFP's worden de komende twee weken uitgewerkt en voorgelegd aan alle deelnemers. "Het is belangrijk dat we elkaar scherp houden en kennis blijven delen.", aldus Marijke van Hees, programmamanager van IZIT. Zij riep alle aanwezigen op om mee te blijven werken aan de aanvragen, zodat het gezamenlijke draagvlak van ondernemers, patiënten en consumenten, zorginstellingen en zorgverzekeraars nog verder wordt versterkt.

Meer informatie en live video's van de workshop vindt u op www.izit.nl.

//////////////////////////////////Einde Persbericht////////////////////////////////

Noot aan de redactie (