Ingezonden persbericht


Persbericht

Cisco breidt Network Admission Control-raamwerk uit naar draadloze netwerken en Cisco Catalyst switches

Betere beveiliging tegen spyware, virussen, wormen door uitbreiding Self-Defending Network

Amsterdam, 18 oktober 2005 - Cisco Systems komt met uitbreidingen voor het Network Admission Control-raamwerk (NAC). NAC helpt bedrijven met de beveiliging tegen spyware, virussen en wormen die toegang proberen te krijgen tot het netwerk via een groeiende hoeveelheid randapparatuur.

Het Cisco NAC-raamwerk bevat nu ondersteuning voor de Cisco Catalyst switches en draadloze oplossingen. Hierdoor hebben klanten de mogelijkheid om onbekende systemen te identificeren zodra deze toegang vragen tot het LAN of draadloos netwerk. Naast identificatie wordt een 'health assessment' uitgevoerd en worden onbekende systemen direct in quarantaine geplaatst voor eventueel herstel.

Cisco breidt tevens het NAC partnerprogramma uit met een nieuwe categorie partners om agentloze of onbeheerde randapparatuur te beveiligen waarop de Cisco Trust Agent niet ondersteund is, zoals gast-laptops, printers, PDA's en IP-telefoons. Partners in deze nieuwe categorie zijn Altiris, Qualys en Symantec.

Binnen het NAC-raamwerk introduceert Cisco ook aanvullingen op het NAC-appliance productportfolio dat klanten helpt met het scannen, blokkeren, isoleren en herstellen van onbekende systemen om op die manier de beveiliging van het netwerk te verbeteren. Cisco introduceert een hardware versie van de appliance als aanvulling op de reeds bestaande software versie.

Het volledige Engelstalige persbericht is beschikbaar in de Cisco Newsroom.

Meer informatie over Cisco's Network Admission Control-raamwerk is beschikbaar via www.cisco.com/go/NAC


- einde -

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, zet zich al 20 jaar in voor technologische innovatie, heeft een leidende positie in de bedrijfstak en heeft maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u in de Cisco Newsroom.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken beschreven in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
tel: 070-416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl http://www.cisco.nl