Universiteit van Amsterdam

Persbericht

Edgar du Perron beste docent van de Universiteit van Amsterdam

Hoogleraar privaatrecht Edgar du Perron is uitgeroepen tot beste docent van de UvA van het jaar 2005. Een jury van studenten en docenten maakte dit bekend tijdens de UvA-Onderwijsconferentie op 17 oktober 2005.

Edgar de Perron (geboren in 1965) is een uitstekend docent, enthousiast, veelzijdig en vernieuwend. Hij maakt van zijn hoorcolleges werkcolleges. De grote groepen rechtenstudenten in de collegebanken daagt hij uit door hen directe vragen te stellen. En dat werkt motiverend. Op zijn beurt is hij oprecht geinteresseerd in alle vragen van studenten, en heeft hij nieuwe onderdelen voor het onderwijsprogramma ontwikkeld omdat studenten daarvoor belangstelling bleken te hebben. Zijn studenten waarderen ook zijn originele manier van tentamineren. In Folia gaf een van zijn studenten als voorbeeld het tentamen e-commerce: "Een vak over consumentenrechten en -plichten bij online aankopen. Daar kregen we een paar uur de tijd om een website van een bepaald bedrijf te analyseren. Adviseer de directeur schriftelijk hoe hij zijn site moet aanpassen, was de opdracht. Dat moest wel een praktisch advies zijn, waarbij ook commerciële aspecten in ogenschouw werden genomen."

Uit handen van de rector magnificus, prof.mr. Paul van der Heijden, ontving de winnaar een paar stelten van kunstenaar Frank Tjepkema, en een bedrag van 2500 euro. De stelten symboliseren het feit dat de goede docent boven de stof staat, boven de middelmaat uitsteekt, maar ook altijd balanceren moet. Het derde onderdeel van de prijs is een bedrag van 10.000 euro voor het Onderwijsinstituut van de winnaar om aan onderwijs te besteden. De stelten zijn de wisselprijs en gaan in 2006 naar de volgende winnaar.

De drie andere genomineerde docenten warenYvonne Rijns, docent onderwijskunde bij het Instituut voor de Lerarenopleiding, Bart van Heerikhuizen, docent sociologie bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en Roland Pfau, docent gebarentaal bij de Faculteit der Geesteswetenschappen. Zij kregen ieder een bedrag van 250 euro.


---