Ingezonden persbericht


Workshop "Bommetje" van start

ASSEN - Vanaf vandaag is het voor jong en oud mogelijk om les te krijgen in het maken van waterbommetjes. De bedenker van het NK Bommetje, Cor Stuut, gaat samen met enkele leden van het nationaal "Bommetjesteam" workshops en demonstraties geven.

Sinds jaar en dag worden er in zwembaden waterbommetjes gemaakt. Vijf jaar geleden bedacht Cor Stuut uit Stadskanaal dat je van waterbommetjes maken ook wel een wedstrijd kon gaan houden en organiseerde het eerste NK Bommetje in Zwembad Noord in Stadskanaal. Sinds die tijd is de populariteit van het Bommetje alleen maar gestegen en worden er in nagenoeg alle zwembaden in Nederland bommetjes gemaakt. Uitgangspunt was om na een sprong vanaf de kant, startblok, lage of hoge duikplank of zelfs vanaf een 10 meter toren te springen en het water vervolgens zo hoog mogelijk te doen spatten.

Inmiddels zijn de eerste echte Wereldkampioenschappen gehouden en hebben o.a. Duitsland, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Engeland en Italië de handen ineen geslagen en twaalf verschillende Internationaal erkende waterbommetjes bedacht.

Om nu iedereen te leren, goed en vooral veilig een bommetjes te laten maken, organiseert Cor Stuut samen met o.a. de Nederlands- en Wereldrecordhouder Koos Planting uit Emmercompascuum een workshop en een demonstratie bommetje.

Zwembaden die belangstelling hebben in een workshop/demonstratie kunnen contact opnemen met: Cor Stuut - e-mail: nkbommetje@badnoord.com of telefonisch 06 26 91 82 56.