Ingezonden persbericht


Autodesk verbetert samenwerking bij productontwerp in de productiebranche

Autodesk DWF Writer kan nu ook bestanden aanmaken die geschikt zijn voor werktuigbouwkundige 3D-applicaties van Solidworks en Pro/ENGINEER

Barendrecht, 18 oktober 2005 - Autodesk heeft voor de productiebranche de samenwerkingsmogelijkheden bij productontwerp verbeterd. Ingenieurs kunnen nu binnen hun productieteam vanuit allerlei verschillende 3D-ontwerpapplicaties compacte DWF-versies van productmodellen uitwisselen. Met Autodesk Inventor, de best verkochte werktuigbouwkundige ontwerpsoftware ter wereld, kunnen modellen al lang direct als DWF-bestanden worden opgeslagen en uitgewisseld. Met de nieuwste versie van de gratis* te downloaden DWF Writer kunnen ook ingenieurs die andere 3D-ontwerpsoftware gebruiken, zoals Solidworks en Pro/ENGINEER, nauwkeurige, digitale ontwerpen beheren en delen. Dit voorkomt verlies van data door communicatie op papier en vergroot de productiviteit binnen de keten.

Producenten zoeken voortdurend naar manieren om hun productiviteit te verbeteren en om producten sneller op de markt te brengen. Bovendien willen ze ontwerpfouten en dubbel werk voorkomen. Door globalisering stijgt de druk op ontwerpers om informatie beter te integreren in de verschillende teams en om beter te communiceren met teamleden die geen 3D-ontwerptools gebruiken.

"Succesvolle productontwikkeling in de productiebranche hangt af van de mate waarin iedereen die betrokken is bij het lifecycle management-proces, zoals ontwerpers, producenten, inkopers, leveranciers en klanten, samenwerkt aan de inhoud van een ontwerp", zegt Gisela Wilson van analistenbureau IDC. "Breed verspreide technologie voor optimale samenwerking, zoals DWF, verandert het proces drastisch en zorgt ervoor dat producten sneller op de markt komen."

DWF is een open, op standaarden gebaseerd bestandsformaat dat is ontwikkeld om complexe werktuigbouwkundige tekeningen en 3D-modellen via e-mail of internet te delen. Een DWF-bestand legt de intelligente ontwerpinformatie van 3D-modellen vast, waardoor de achterliggende gedachte van het ontwerp ook wordt gecommuniceerd. Met de nieuwste versie van Autodesk DWF Writer kunnen ook 2D-bestanden vanuit een Microsoft Windows-printerdriver worden gepubliceerd.

Met Autodesk DWF Writer kunnen ontwerpers die toonaangevende werktuigbouwkundige 3D-ontwerpsoftware gebruiken, hun modellen en ontwerpdata opslaan als DWF-bestanden en deze op veilige wijze delen met hun productieteam. Productontwikkelaars kunnen ontwerpen bijvoorbeeld opslaan in dit standaardformaat en de bestanden elektronisch versturen voor productie op een andere locatie. De DWF-bestanden zijn heel eenvoudig te bekijken en te begrijpen met Autodesk DWF Composer of Autodesk-oplossingen voor databeheer. Met de gratis* te downloaden Autodesk DWF Viewer kunnen ook niet-technische teamleden op elk moment in het productieproces nauwkeurige, datarijke, digitale ontwerpen bekijken.

Autodesk DWF Writer is gratis* te downloaden op www.autodesk.com/dwfwriter.

Over Autodesk
Autodesk werd opgericht in 1982 en is de belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatiesystemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden, kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren en gebruiken gedurende de looptijd van een project. Meer informatie over het bedrijf en de producten is te vinden op www.autodesk.nl.


* Dit product valt onder de voorwaarden die staan in de licentieovereenkomst voor eindgebruikers. Deze overeenkomst zit bij de download van de software.

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Telefoon: 0180 69 10 00
E-mail: sjoerd.lazeroms@autodesk.com

P&B Communicatie
Anne-Marie Brouwer
Telefoon: 0345 68 27 34
E-mail: anne-marie@penb.nl

Autodesk en DWF zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Autodesk, Inc., in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merknamen, productnamen of handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke houders.