Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT APELDOORN


18 oktober 2005


Apeldoorn - Winkeldiefstal 2001 alsnog opgepakt

De politie van Apeldoorn heeft maandagavond een 32 jarige man uit Rotterdam ingesloten op verdenking van een winkeldiefstal in januari 2001.
De man werd maandagavond door de Koninklijke Marechaussee bij een controle in het grensgebied met Duitsland opgepakt. De man stond als verdachte nog altijd landelijke gesignaleerd vanwege een diefstal van een videocamera in januari 2001 uit een winkel aan de Korenstraat in Apeldoorn.Na ontdekking van winkeldiefstal werd de verdachte op video-opnamen herkend als de 32 jarige Rotterdammer en in het landelijke opsporingsregister opgenomen. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - Man ingesloten na vernieling in ziekenhuis

De politie heeft in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 oktober omstreeks 05.15 uur een 27-jarige Apeldoorner aangehouden die voor problemen zorgde in het Lukasziekenhuis in Apeldoorn. De man was naar de eerste hulp gegaan met buikklachten. De dokter kon niets vinden en stuurde hem naar huis. Buiten gekomen ontstak de man in woede. Hij vernielde de toegangsdeur met een afvalbak en in de hal werd een digitaal verwijsbord beschadigd.
De man wilde terug naar de arts op de eerste hulp en vernielde daarom de toegangsdeur naar die afdeling en klom vervolgens door het gat in de deur naar binnen. Op de eerste hulp werden ook nog enkele vernielingen aangericht. De gealarmeerde politie kon de man overmeesteren en werd daarna overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.


Apeldoorn - Man slaat jongen gebroken neus

De politie heeft een 39 jarige man uit Apeldoorn opgepakt nadat hij zondagavond een16 jarige jongen op de Gaaiweg in Apeldoorn een aantal malen op zijn neus had geslagen, waardoor de knaap een gebroken neus opliep en zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. De mishandeling vond plaats omdat de 16 jarige met de verdachte meefietste toen deze op zoek ging naar een onbekende knaap die kort daarvoor een zoontje van de verdachte zou hebben geslagen op een veldje tegenover de Ravenweg. De man bleek van de begeleiding niet gediend.


Apeldoorn - 15 jarige vernielt ruit parking

De politie heeft maandagmiddag 17 oktober een 15-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit in de parkeergarage aan de Roggestraat in Apeldoorn. Toen de politie bij de parking kwam stond een aantal jongens op de hoek van de Roggestraat en Spijkerstraat. Bij het zien van de politie liepen ze het Beekpark in. De Spijkerstraat lag bezaaid met glasscherven en een ruit op de zesde en vierde verdieping waren gesneuveld. Eén van de jongens werd aangehouden. Hij bekende één van de ruiten te hebben ingegooid met een steen. De jongen wordt doorverwezen naar jeugdpreventieproject Link waar een passende maatregel wordt opgelegd.


Politie waarschuwt voor thuiszorg-meiden

De politie waarschuwt voor diefstallen waarbij twee meiden (leeftijd onbekend) aanbellen bij ouderen en zich voordoen als medewerksters van de thuiszorg. Zij proberen naar binnen te komen, houden de bewoner aan de praat en gaan op zoek naar geld en de bankpas.
Op dezelfde dag of een dag later wordt er telefonisch contact gezocht door een man die zegt te bellen namens de bank. Hij probeert de bewoner de pincode te ontfutselen, waarna er geld van de bankrekening verdwijnt. De politie heeft de afgelopen dagen hiervan twee meldingen binnen gekregen. Eén van de Casper Fagelstraat en één van de Eendenweg. In één geval heeft de bewoonster de pincode afgegeven en is er inmiddels een fors bedrag van de rekening verdwenen.


Apeldoorn - Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 oktober omstreeks 00.30 uur het rijbewijs van een 33-jarige man uit Elspeet ingevorderd. De man reed over de Amersfoortseweg van Apeldoorn naar Harderwijk met een snelheid van 130 km per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Ook buiten de bebouwde kom, waar 80 km per uur is toegestaan, reed hij 130 km per uur. De man werd staande gehouden ter hoogte van de Julianatoren en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - 35 x te hard

Bij een snelheidscontrole op de Kaijersdijk in Apeldoorn maandagmiddag 17 oktober heeft de politie 35 keer proces verbaal opgemaakt tegen verkeersdeelnemers die te hard reden. In totaal kwamen er tijdens de controle 1820 pasanten voorbij, van wie er 35 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 72 km per uur in plaats van de toegestane 50 km per uur.


Apeldoorn - Fietsers zonder licht

De politie heeft maandagavond 17 oktober een fietsverlichtingscontrole gehouden in de Apeldoornse wijk De Maten. Op de volgende locaties werd gecontroleerd: Matenpark, Laan van Erica en Heemradenlaan. In totaal kregen zestien fietsers een bekeuring voor het fietsen zonder verlichting.
De politie controleerde maandagavond 17 oktober ook op fietsverlichting in de Asselsestraat in Apeldoorn. In taal kregen 19 fietsers een bekeuring voor het fietsen zonder verlichting.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --