Ingezonden persbericht


Persbericht

Georgina Verbaan in actie tegen bontmutsen in P.C. Hooftstraat

"Oh ja, dacht je dat 't weer kon?"

Amsterdam, 18 oktober 2004 ­ Bont voor Dieren voert morgen, woensdag 19 oktober, actie tegen de verkoop van bont in de P.C. Hooftstraat, de meest pelsdieronvriendelijke winkelstraat van Nederland. Tussen de vele verkooppunten van dierenleed in deze chique straat plaatst Bont voor Dieren haar eigen mobiele etalage. Actrice Georgina Verbaan mengt zich onder de actievoerders om haar afschuw over bont uit te dragen. Verbaan zette zich al eerder in voor de bescherming van pelsdieren. In 2003 hield ze op uitnodiging van Bont voor Dieren samen met Jort Kelder in het Amsterdamse Hilton Hotel een bontvrije 'bed-in' als protest tegen bont in de mode. Deze actie was in navolging van de bed-in die Yoko Ono en John Lennon voerden in 1969 om hun boodschap van wereldvrede de wereld in te zenden. De nieuwste actie van Bont voor Dieren vindt plaats op woensdag 19 oktober vanaf 14.30 uur in de P.C. Hooftstraat te Amsterdam.

Het motto van deze actie is: 'Oh ja, dacht je dat 't weer kon?'. Op de internationale catwalks en in de modebladen steekt bont opnieuw de kop op. De bontindustrie doet haar uiterste best om mensen aan het bont te krijgen en de indruk te geven dat er niets mis is met (het dragen van) bont. Bont voor Dieren wil het publiek voorlichten over het feit dat in de afgelopen 20 jaar de herkomst van bont geen spat diervriendelijker is geworden. Bont is en blijft een ethisch onverantwoord, kill product waar veel mooie en warme alternatieven voor bestaan.

Meer informatie:
Dr. Joanna Swabe, Senior beleidsmedewerker 020 676 6600 of 0651 317 004 (tijdens de actie) Angela Bouman, Campaigner 020 676 6600