Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


18 oktober 2005


Harderwijk- 55 hardrijders op Brug de Meesterstraat
Op maandag 17 oktober heeft de politie van Harderwijk een snelheidscontrole gehouden op de Burg. De Meesterstraat. In totaal werden 610 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 55 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 76 km/uur.

Vaassen-aanrijding met letsel
Een 16 jarige bromfietser uit Vaassen is op 17 oktober gewond geraakt nadat hij een aanrijding had gehad met een 62-jarige automobilist uit Apeldoorn.
De aanrijding vond plaats op de kruising Koekoeksweg/Industrieweg.
De bromfietser reed op de Industrieweg en verleende geen voorrang aan de automobilist die van rechts kwam vanaf de Koekoeksweg. De bromfietser liep hierbij een hersenschudding op.


Hierden- drankrijder rijdt bijna voetgangster omver

Op 17 oktober kwam er een melding binnen van een mevrouw die tijdens een wandeling rond 13.00 uur op de Ooster Mheenweg bijna omver was gereden door een persoon in een groene auto. De politie trof deze auto even later aan in een zijweg van de Ooster Mheenweg. De bestuurder, een 63 jarige man uit Harderwijk, rook naar drank en wilde aanvankelijk niet meewerken aan een blaastest. De man werd aangehouden. Op het bureau blies hij 1,4 prom. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.


Putten - Vrouw ernstig gewond na ongeval

Een 22 jarige automobiliste uit Putten is op 17 oktober zwaargewond geraakt bij een ongeval op de kruising Hooiweg/Beitelweg. Zij had al rijdend over de Beitelweg geen voorrang verleend aan een van rechts komende 41-jarige automobilist uit Putten. Een aanrijding was het gevolg waardoor zij met haar auto in het aangrenzende weiland tot stilstand kwam. De vrouw zat bekneld en was buiten bewustzijn. Ze is door de brandweer uit haar auto bevrijd en overgebracht naar het St Jansdal Ziekenhuis en later naar het UMC. De 41-jarige automobilist en zijn 11 jarige dochter die bij hem in de auto zat, zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De 11 jarige had alleen een lichte kneuzing aan haar hand. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Putten- inbraak in bedrijf
In de nacht van 17 op 18 oktober is er ingebroken bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg. Hoe de daders precies zijn binnengekomen is nog niet bekend. Binnen hebben zij meerdere deuren opengebroken en hebben diverse kasten en lades doorzocht. In het kantoor is een geldkistje opengebroken. Hieruit is een onbekend geldbedrag weggenomen.


Hattem - Slapende Polen aangehouden

De politie heeft dindagnacht (18/10) op een camping in Hattem drie mannen van 19, 21 en 25 jaar en afkomstig uit Polen aangehouden. Zij lagen in een stacaravan te slapen. De caravan was niet hun eigendom en zij hadden zich niet bij de campingbeheerder aangemeld. Nabij de caravan werden ook drie fietsen aangetroffen, waarvan de herkomst nog niet duidelijk is. De mannen zijn voor een nader onderzoek ingesloten.

Ermelo - Bekeuringen voor verbanden afval
De politie heeft maandag (17/10) een 15 jarige jongeman bekeurd die op een erf aan de Horsterweg afval verbrandde in een ton. Tussen het afval lag een oude computer inclusief kabels en snoeren. De zwarte rookontwikkeling zette de politie op het spoor richting de brandhaard.
In de nabijheid van dit perceel ontdekte de politie ook rookontwikkeling op een ander erf aan de Horsterweg. Hier werden onder meer takken verbrand. De 41 jarige bewoner kreeg een proces-verbaal


Putten - Tweetal aangehouden na vernielen heg

De politie heeft twee jongens van 16 en 17 jaar uit Putten aangehouden nadat ze op de Midden Engweg een heg van een bedrijf hadden vernield. Het duo had lopen stoeien en daarbij de heg vernield. Beiden zullen worden doorverwezen naar het preventieproject Link, waarna en passende maatregel zal worden opgelegd. Naar verwachting zal de aangerichte schade vergoed moeten worden.


Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
055-5486058


---- --