Ingezonden persbericht


Curacao Dolphin Academy start met "Walvissen en Dolfijnen" educatie project voor basisscholen.

De Curaçao Dolphin Academy wil eilandskinderen een kans geven om dolfijnen en het andere leven in de zee te leren kennen en beschermen. In samenwerking met verschillende Curaçaose bedrijven hoopt de Curacao Dolphin Academy zo veel mogelijk scholen het "Walvissen en Dolfijnen" educatiepakket aan te kunnen bieden.

Het project "Walvissen en Dolfijnen" is ontwikkeld voor groep vijf (5) van de basisschool. Het leert de kinderen spelenderwijs alles over dolfijnen en het leven in de zee.

Het Lespakket is bestemd voor een klas van maximaal 35 leerlingen en bestaat uit:
1. Leerstof voor 6 lessen verdeeld over drie hoofdstukken: a. De Zoogdieren,
b. De Vissen
c. De Tuimelaardolfijn


2. Een les van een dolfijnentrainer die naar de school toekomt.


3. Werkboekjes voor de leerlingen, met leuke opdrachten en informatie.


4. Een lerarenhandleiding


5. Een bezoek aan het Sea Aquarium inclusief vervoer en begeleiding door gidsen van het park. Hier nemen de kinderen deel aan een programma met daarin een dolfijnen- en zeeleeuwen trainingdemonstratie en verschillende leuke en leerzame spelletjes!

De kosten voor het pakket bedragen Naf. 500,- per klas. Hoewel dit minimaal is voor het geboden lespakket, is dit voor veel lokale scholen veel geld. Om de kinderen van die scholen toch de kans te geven om dit lespakket te kunnen volgen doet de Dolphin Academy dan ook een beroep op alle bedrijven van Curaçao.

Men is op zoek naar bedrijven die klassen van een school uit hun buurt willen "adopteren" voor het project "Walvissen en Dolfijnen". Natuurlijk krijgt het deelnemende bedrijf als beloning voor het tonen van goodwill iets heel speciaals terug!!! Per gesponsorde klas krijgt het bedrijf van de Dolphin Academy een bedrijfsuitje voor 10 medewerkers in de vorm van een ochtend of middag op de Dolphin Academy, met een interactieve Dolphin Encounter (normaal $69,- pp), een Dolfijnen Trainingsdemonstratie en een educatieve Dolfijnles door een dolfijntrainer. Hoe meer klassen het bedrijf sponsort hoe meer werknemers verwelkomd worden op de Curacao Dolphin Academy!

Op deze manier hoopt de Dolphin Academy een unieke samenwerking te bewerkstelligen tussen de bedrijven, het zeeleven van Curaçao en de werknemers van de toekomst.

The Curacao Dolphin Academy marketing team
Tel: +(599-9) 465-8900 - ext. 5104 (or choose option 3) Fax: +(599-9) 465-8300
Cellular: +(599-9) 668-3500
Address: Bapor Kibra z/n, Willemstad, Curacao, Netherlands Antilles, Dutch Caribbean.