Ingezonden persbericht

Popcentrum Podium Hardenberg

PERSBERICHT WK42

Met Steve Vai (uitverkocht) en Saxon live

Fraaie concertweek in Podium Hardenberg

Hardenberg-, Het populaire Popcentrum Podium in het Overijsselse Hardenberg maakt zich op voor een druk concertweekje. Dinsdag staat Steve Vai (support Eric Sardinas) in de uitverkochte Theaterzaal van het complex en vrijdag staat Saxon met 'Lionhearttour 2005' op dezelfde locatie.

STEVE VAI (uitverkocht)
Vai (geboren 6 juni 1960, Long Island, New York), geldt samen met Joe Satriani als de belangrijkste gitaarvirtuoos van de jaren '80 en vooral de jaren '90. Toen Vai in z'n vizier kreeg, was hij zo onder de indruk dat hij Vai vroeg bij z'n band te komen. In de jaren 1980-1982 zette hij zijn stempel op het werk van Zappa. In 1984 kwam zijn eerste solo-album uit: Flexable. In 1989 besloot Vai om verder te gaan met zijn solocarrière. Een jaar later kwam zijn meest succesvolle album uit: Passion and Warfare. De afgelopen jaren heeft Steve Vai vele gastoptredens gedaan bij artiesten zoals Alice Cooper, Al DiMeola en Joe Jackson. Met vele muziekgrootheden heeft hij samengewerkt, zoals Stu Hamm, Terry Bozio, Billy Sheehan, Greg & Matt Bissonette. Momenteel is hij naast het uitbrengen van solo-albums aan het touren met het G3 concept: Joe Satriani, hij en een gastgitarist maken hij wereldtournees. Vai werkt dinsdag met een allstarband bestaande uit Billy Sheehan (basgitaar), Tony MacAlpine (gitaar en keyboards), Jeremy Colson (drums) en Dave Weiner (gitaar, sitar).

SAXON
Ook het concert van SAXON komt steeds dichterbij. De show op vrijdag 21 oktober in Podium Hardenberg is een éénmalige show voor Nederland, Gekochte kaarten voor de oorspronkelijke 18-maart-show blijven natuurlijk geldig. Met SAXON in huis zet Podium zich zeer nadrukkelijk op de heay-metalkaart van Nederland. SAXON doet Podium aan op hun LIONHEARTTOUR 2005 kriskras door Europa. Wees er op tijd bij. Saxon is met frontman Biff nog steeds een op en top Britse band en dat gaan we meemaken. SAXON's line-up: Doug Scarratt, Jörg Michael, Biff Byford, Paul Quinn, Nibbs Carter. De warming-up wordt verzorgd door: Chinchilla. Deuren open om 20.00 uur, Showtime: 21.00 uur. Meer informatie op www.poppodium.nl

Einde Persbericht



Ingezonden persbericht