Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

20-9-2005

Het ministerie van VROM organiseert in oktober en november drie voorlichtingsbijeenkomsten rondom de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS 15).

Op 28 juni 2005 is de nieuwe Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS 15) vastgesteld. De publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen vervangt de voormalige CPR-richtlijnen. Deze worden veel gebruikt bij vergunningverlening en algemene regels op grond van de Wet milieubeheer (8.40-AMvB's) en bij arbeids-, transport- en brandveiligheid. In PGS 15 zijn de richtlijnen CPR 15-1, 15-2 en 15-3 in geactualiseerde vorm samengevoegd.
De informatiebijeenkomsten worden georganiseerd voor vergunningverleners en handhavers, medewerkers van arbodiensten, preventiemedewerkers van de brandweer, milieucoördinatoren van bedrijven en adviseurs die werkzaam zijn in dit veld. Op de bijeenkomsten worden de verschillende themas van PGS 15 toegelicht en geeft ook het bedrijfsleven zijn visie op de richtlijn. Het programma bestaat verder uit drie verschillende workshops (milieu, arbeidsveiligheid en brandveiligheid) waarbij veel ruimte is voor vragen en discussie.

Data en locaties

* Donderdag 20 oktober 2005: Aristo Zalen, Eindhoven
* Donderdag 27 oktober 2005: Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
* Woensdag 2 november 2005: Jaarbeurs, Utrecht

Aanmelden en volledig programma

* Zie http://www.ckc-seminars/pgs15