RTL Group

Degelijke aanpak financiele malaise in nieuwe reeks 'Geen Cent Te Makken' bij RTL 4
Op Prinsjesdag kwam het kabinet met goede vooruitzichten voor nagenoeg iedereen. Maar het economisch zwaar weer van de afgelopen jaren heeft voor sommige verstrekkende gevolgen gehad en een krater geslagen in een zorgeloze financiële toekomst: er is een forse schuldenlast ontstaan die niet eenvoudig meer weg te werken valt. Voor niet minder dan de helft van de Nederlandse bevolking duurt de maand telkens een weekje te lang en om wat voor reden dan ook staan velen stelselmatig rood. Voor de buitenwereld wordt dan verborgen gehouden dat na ontvangst van salaris of uitkering de rekening nog steeds in de min staat. Het RTL 4-programma Geen Cent Te Makken, gepresenteerd door Peter van der Vorst en deskundige Marieke Henselmans, pakt na een succesvol vorig seizoen met 1,4 miljoen kijkers per aflevering, op vanaf donderdag 20 oktober het oplossen van geldelijke besognes weer op.

Bij hun bezoek aan de hoofdrolspelers brengen Peter en Marieke, expert in meer doen met minder, op respectvolle wijze allereerst de omvang en oorzaak van de financiële perikelen in kaart. Samen met hen zoeken ze vervolgens naar oplossingen voor besparingen en een gezondere financiële basis. Dat klinkt overigens een stuk eenvoudiger dan het in de praktijk is. Bovendien worden, in goed overleg, drastische maatregelen niet geschuwd. Na een paar weken gaat Peter van der Vorst vervolgens weer langs bij de hoofdpersonen om te zien of ze er inderdaad op vooruit zijn gegaan en of er s nachts weer beter geslapen wordt. Per aflevering wordt verder een aantal veel voorkomende financiële valkuilen in beeld gebracht. Dat kan gaan over bekende en herkenbare kostenposten zoals de dagelijkse boodschappen, maar ook mobiele telefonie, roken, hypotheeklasten of kopen op krediet.

Uitzending: RTL 4, wekelijks, vanaf donderdag 20 oktober, tussen 20.30 en 21.00 uur.


---

--------------

Noot aan de redactie: fotos kunt u opvragen via onze afdeling Mediadocumentatie, tel. 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl

© 2005 RTL Nederland / IP