Universiteit Maastricht

14 oktober 2005
De nieuwe zorgverzekering; mij een zorg!?
Bijeenkomst Brabantse alumni Universiteit Maastricht over nieuwe zorgverzekering

Op donderdag 20 oktober organiseert Alumnikring Brabant een themabijeenkomst in Sociëteit Academisch Genootschap te Eindhoven, Parklaan 93 Eindhoven. Thema: De nieuwe zorgverzekering...mij een zorg!??.

Op 1 januari krijgt Nederland een nieuw zorgstelsel. Het verschil tussen ziekenfonds en particulier verdwijnt, iedereen krijgt een basisverzekering. Daarbovenop kun je nog van alles kiezen: de hoogte van je eigen risico, aanvullende diensten of zorg in natura. Worden we beter van al die keuzes, of juist niet? Hoe staan de zorgverzekeraars er tegenover en wat zijn de gevolgen voor de zorgverleners?

Vertegenwoordigers van verschillende betrokken instellingen geven hun mening over de gevolgen van de nieuwe zorgverzekering voor hun beroep en de zorg in het algemeen. Sprekers op deze avond zijn onder meer de heer Simon Brada, voorzitter van de medisch specialisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de heer Rob Somers, directielid van IAK Verzekeringen en de heer Hans Maarse, hoogleraar Beleidswetenschap van de Universiteit Maastricht. Naast de genoemde voordrachten is er ook volop ruimte voor vragen en discussie. De avond wordt afgesloten met een gezellige borrel.

De bijeenkomst begint met een ontvangst vanaf 19:00 uur. Het programma start om 20:00 uur. Alle UM-alumni uit de regio's Eindhoven, 's Hertogenbosch en West zijn van harte welkom. Deelname aan de avond is gratis.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Ine Kuppen (alumni-officer UM), tel. 043 388 5231, e-mail ine.kuppen@ssc.unimaas.nl of drs. Steve Hustinx (initiatiefnemer Alumnikring Brabant), tel. 06 20540722, e-mail
Steven.Hustinx@xerox.com.
Een routebeschrijving naar het gebouw van het Academisch Genootschap is te vinden op http://www.academischgenootschap.nl. De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.