Vodafone doorbreekt mobiele etiquette in theater

Vodafone

http://www.vodafone.nl

Giphart, Chabot & Bril betrekken publiek via mobiel

Maastricht, 14 oktober 2005 - Voor het eerst in Nederland maakt Vodafone van de mobiele telefoon een actief onderdeel van een theatervoorstelling. In de nieuwe theatershow 'Giphart & Chabot met Bril' vragen de drie auteurs aan het publiek de mobiele telefoon aan te laten staan. Vodafone zorgt tijdens deze theatervoorstelling voor een SMS-dienst waarmee het publiek via SMS het verloop van de voorstelling mede kan bepalen.

Ronald Giphart: 'Als schrijvers, werkend met een roestige kroontjespen op geschept papier, zijn we opgetogen en gespannen om op deze even unieke als moderne wijze te communiceren met ons publiek.'
Middels het sturen van een SMS in de pauze kan de theaterbezoeker een voorstel doen voor de openingszin van de tweede helft van de voorstelling en wordt zo actief betrokken bij het verloop van de voorstelling. De origineelste SMS-jes van het publiek worden ter plekke door de drie auteurs gebruikt. Na afloop van de voorstelling krijgen alle bezoekers die een SMS hebben gestuurd een origineel gedicht per SMS als dank teruggestuurd.

Voorstelling ook te bekijken op mobiel

Bovendien kunnen Vodafone live! UMTS klanten vanaf 20 oktober de hoogtepunten van de theatershow op elk moment van de dag bekijken op hun mobiele telefoon. De theatershow is geregistreerd door camera's en voor Vodafone is er van de beelden een compilatie gemaakt die geschikt is voor weergave op de mobiele telefoon. Klanten betalen op dit moment 25 Eurocent voor tien minuten televisie kijken op hun mobiel.

Mobiele etiquette

Met de slogan 'U een avondje uit, uw mobiele telefoon ook' promoot Vodafone al sinds jaren het verantwoord gebruik van de mobiele telefoon in theaters. Het is nu voor het eerst dat in een theatervoorstelling de mobiele telefoon bewust wordt gebruikt om interactief met het publiek in contact te komen. Het interactieve karakter van de mobiele telefoon biedt in toenemende mate een platform om publiek op meerdere manieren te bereiken.

De nieuwe theatershow van Ronald Giphart, Bart Chabot en Martin Bril is een snelle, geoliede voorstelling vol verrassend literair variété. De première vindt op 3 november plaats waarna de show tot en met mei 2006 in een groot aantal theaters in het land te zien is.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 165 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 14 landen.

Giphart & Chabot met Bril

Martin Bril is schrijver en columnist van De Volkskrant. Hij wordt alom gezien als de chroniqueur van het gewone, Nederlandse leven. Ronald Giphart is schrijver van vele bestsellers, de meest recente is Troost. Hij neemt geen blad voor de mond. Een aantal titels is succesvol verfilmd. Bart Chabot is niet alleen de biograaf van Herman Brood en een vaste gast van Barend & Van Dorp, hij is ook en vooral een groot en veelzijdig dichter.
Voor extra voorstellingen, wijzigingen en laatste nieuws kijk op www.mojotheater.nl.