Arnon Grunberg over joodse identiteiten bij deBuren

Vlaams nederlands huis

BRUSSEL - Op donderdagavond 20 oktober a.s. geeft Arnon Grunberg in het Vlaams-Nederlands Huis 'deBuren' in Brussel een lezing over joodse identiteiten en Europa. Na de lezing gaat de auteur van o.a. 'De asielzoeker' en 'De Joodse Messias' in gesprek met Humo-journalist Mark Schaevers.

Deze avond wordt georganiseerd door 'deBuren' naar aanleiding van het culturele najaarsprogramma van het Goethe Instituut Brussel: 'Joden in Europa. Verhalen van liefde en duisternis', waarvoor ook o.a. Amos Oz naar Brussel kwam. Het Goethe Institut en het Vlaams-Nederlands Huis werken regelmatig samen in het kader van de CICEB, organisatie van culturele instituten in Brussel.

DeBuren
Het Vlaams-Nederlands Huis 'deBuren' werd in juni 2004 door de regeringen van Nederland en Vlaanderen opgericht. Het kreeg als opdracht om in Brussel, hoofdstad van Europa, de cultuur van de Lage Landen uit te dragen via informatie, documentatie, presentaties, lezingen en exposities. Daarnaast biedt het Vlaams-Nederlands Huis een platform voor debat en reflectie over cultuur, samenleving en politiek op het kruispunt van Vlaanderen, Nederland en Europa.

Praktische informatie
Toegang: 5 euro/3 euro (studenten en werklozen)
Reserveren: info@vl-nl.be of 02 212 19 30
www.vl-nl.be

MEER INFORMATIE VOOR DE PERS
Xander Stroo
Vlaams-Nederlands Huis deBuren
stroo@vl-nl.be
Tel. (+32) (0)2 212 1938
www.vl-nl.be