Veilig Amsterdam


Brandweer Amsterdam - Brandweer Amsterdam schenkt vrachtwagen met hulpverleningsapparatuur aan Brandweer Suriname

18/10/2005 - Op donderdag 20 oktober vertrekt een delegatie van de Amsterdamse brandweer naar Suriname. Tijdens het bezoek van de Amsterdamse brandweer aan het Korps Brandweer Suriname, dat van 20 tot en met 25 oktober 2005 wordt gehouden, schenkt Amsterdam een vrachtwagen met hulpverleningsapparatuur aan de Surinaamse collegas.

Op maandag 24 oktober wordt een gebruikte vrachtwagen van de Amsterdamse brandweer met goede tweedehands hulpverleningsapparatuur overgedragen.De hulpverleningsapparatuur bestaat onder andere uit redgereedschap om personen uit voertuigen te kunnen knippen en apparatuur om deuren op een snelle wijze te kunnen openen.

De delegatie bestaat uit de plv. commandant Ricardo Weewer, hoofd communicatie Kees Jongh. De instructeurs Arno Jong en Dennis van der Burgh zijn eerder deze week vertrokken.

Samenwerkingsovereenkomst
Sinds maart 2004 heeft de Amsterdamse brandweer een samenwerkingsovereenkomst met de brandweer in Suriname. De samenwerkingsovereenkomst werd in maart 2004 in Paramaribo ondertekend door wethouder Belliot en toenmalig minister van justitie Gilds van de Republiek Suriname. Tijdens deze gelegenheid heeft Brandweer Amsterdam een tankautospuit en een autoladder geschonken.

De ondersteuning aan de brandweer Suriname bestaat uit het schenken van goederen die men voor het werk nodig heeft en het geven van instructie aan de brandweermensen. De afgelopen twee jaar hebben Amsterdamse instructeurs een aantal malen instructie aan de brandweer in Suriname gegeven. Bij deze bezoeken werd steeds een hoeveelheid beschermende uitrukkleding meegenomen.

De ondersteuning aan de Surinaamse brandweer wordt de komende tijd voortgezet.

Brandweerauto voor Suriname