Gemeente Apeldoorn

Enquêtes onder publiek en omwonenden brengen veiligheid uitgaansgebied in beeld

Donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober wordt er 's avonds en 's nachts onder het publiek in het Apeldoornse uitgaansgebied een veiligheidsenquête gehouden. Doel van het onderzoek is te peilen hoe veilig het publiek de situatie in het uitgaansgebied ervaart. De enquête op en rond het Caterplein wordt gehouden van 22.30 tot 3.00 uur. Ook in diverse horecabedrijven kunnen bezoekers de enquête invullen.
Dinsdag 25 oktober wordt onder omwonenden van het uitgaansgebied gepeild hoe veilig zij de situatie in het uitgaansgebied ervaren en of zij overlast ervaren.

De enquêtes worden uitgevoerd in opdracht van de projectgroep Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. Belangrijkste taak van deze groep, waarin de horecaondernemers, wijkraad, politie, brandweer en de gemeente participeren, is om de veiligheid in het uitgaansgebied te verbeteren en de overlast te verminderen.
Beide enquêtes zijn onderdeel van een uitgebreide analyse van de huidige veiligheidssituatie en een inventarisatie van knelpunten in het uitgaansgebied (het Caterplein met de aanliggende straten Hoofdstraat-Noord, Beekpark, Nieuwstraat, Kapelstraat en Van Kinsbergenstraat). Ook een enquête onder horecaondernemers en een analyse van (aangifte)cijfers van de politie en cijfers van de brandweer zijn onderdeel van de inventarisatie.

Na afronding van de inventarisatie stelt de projectgroep een plan van aanpak op waarin duidelijk vastgelegd is wie verantwoordelijk zijn voor de vereiste verbeteringen. Medio mei 2006 presenteert de werkgroep dit plan.

Voor het laatst bijgewerkt op: 19-okt-2005 11:54