Provincie Zeeland

Statenlid L. Harpe spreekt op watermanagementconferentie in Straatsburg

Op 20 oktober verzorgt de heer L. Harpe, statenlid, namens de Commissaris van de Koningin W.T. van Gelder, een lezing tijdens de conferentie 'Water management: a shared responsibility'. De heer Van Gelder zou als lid van het Congres van Lokale en Regionale Autoriteiten van de Raad van Europa een bijdrage leveren, maar verblijft op dit moment in Amerika voor de uitreiking van de Four Freedoms Awards.
De tweedaagse conferentie in Straatsburg is een gezamenlijk initiatief van de Parlementaire Vergadering en van het Congres van Lokale en Regionale Autoriteiten van de Raad van Europa. De heer Harpe zal in zijn inleiding een uitleg geven over watermanagement in Zeeland door de eeuwen heen.

Tijdens de conferentie komen verschillende watermanagement gerelateerde onderwerpen aanbod naast regionale, nationale en Europese samenwerking op het gebied van water en de beschikbaarheid ervan. Recente natuurrampen zoals overstromingen en bosbranden door droogte, hebben de nadruk gelegd op gecoördineerd watermanagement.

Aan het congres nemen meer dan 100 gekozen volksvertegenwoordigers, bestuurders, experts en internationale organisaties uit meer dan 50 landen uit Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika deel.

19 oktober 2005 Hanneke Blok 0118 631 392 persberichtnummer 129/05