Efaa health management

Nederland actief met uniek leefstijl begeleidingsprogramma Move-To-Fit 20 oktober 2005

Meer dan de helft van Nederland wil meer bewegen en afvallen, maar het lukt maar 25% om dat te blijven doen. Dit is een van de redenen dat Stichting Nationaal Gezondheidsplan een begeleidingsplan ontwikkeld heeft wat mensen zelf thuis kunnen volgen via internet.

In samenwerking met Je Echte Leeftijd is het programma Move-To-Fit ontwikkeld. Doelstelling is een gezonde verandering in de levensstijl. Heel Nederland kan thuis deelnemen aan dit Move-To-Fit programma. Als zij de website www.move-to-fit.nl of www.jeechteleeftijd.nl bezoeken de mogelijkheid geboden het programma Move-To-Fit zelfstandig te volgen of in combinatie met bewegen in één van de 300 aangesloten fitnesscentra bij het Stichting Nationaal Gezondheidsplan.

Al meer dan 1,5 miljoen leden deden de Je echte Leeftijd Test. De verwachting voor het najaar is dat 300.000 mensen extra deze test gaan doen. Deelnemers aan de test op www.jeechteleeftijd.nl krijgen het advies het Move-To-Fit programma zelfstandig te volgen in combinatie met bewegen bij de fitnesscentra die via het Nationaal Gezondheidsplan deelnemen Op www.nationaalgezondheidsplan.nl staat een overzicht van de deelnemende sportcentra.

Het Move-To-Fit programma
Het Move-To-Fit programma is een zelfstudie leefstijlprogramma met een persoonlijke leefstijl website. De deelnemer kan een gezondheids- en leefstijlanalyse doen en ontvangt een adviesrapport. Verder kan de deelnemer op een eigen leefstijl website een voedingsdagboek bijhouden, een afslank cursus volgen, aan een loop programma meedoen en het beweegpatroon registreren. Dit alles wordt begeleid met een 13 weken werkboek. Het programma is zelfstandig te volgen of in combinatie met een sportprogramma bij het sportcentrum. Het resultaat is effectief afvallen, gezonder leven en resultaat wat blijft. Enige kennis van e-mail en internet is vereist om het programma volledig en effectief te volgen.

Beloning voor gezonde leefstijl
Deelnemen aan het programma Move-To-Fit geeft een gezond gewicht en meer energie. Als extra beloning voor gezonde leefstijl worden nog leuke prijzen verloot waaronder een crosstrainer, bloeddrukmeters en stappentellers. Dubbele motivatie dus om actief te worden.