CWI: Aantal werkzoekenden gedaald

Centrum voor werk en inkomen

http://www.cwinet.nl

Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) is in september met 11.300 sterk gedaald (-1,6%) tot 685.500. Een daling is niet ongebruikelijk in dit deel van het jaar: ook in september 2004 daalde het aantal nww met 1,2%. Uitgedrukt in een percentage van de beroepsbevolking komt het nww-percentage in september uit op 9,1%.

Het aantal vacatures dat door werkgevers bij CWI werd ingediend, bedroeg in de periode januari t/m september van dit jaar 231.300. Dat is 28% meer dan in de overeenkomstige periode van vorig jaar. In de laatste week van september was mede als gevolg van de vacaturewerving voor de Landelijke Banenmarkt sprake van een sterke toename van het aantal ingediende vacatures. Daarnaast werden nog eens 142.300 vacatures rechtstreeks door werkgevers op werk.nl geplaatst.

Het aantal verleende ontslagvergunningen daalde in de periode januari t/m september 2005 met 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verleende ontslagvergunningen vanwege arbeidsongeschiktheid gaven relatief de sterkste daling te zien (-15%).




Centrum voor Werk en Inkomen (CWI)