Gemeente 's-Hertogenbosch

20-10-2005
Activiteiten in oktober stoppen-met-roken 's-Hertogenbosch De gemeente heeft 2005 uitgeroepen tot themajaar Stoppen met Roken met als doel het aantal rokers te verminderen. Daarvoor heeft zij de GGD Hart voor Brabant gevraagd een aantal activiteiten te ontwikkelen. In dat kader zijn in de maand oktober in 's-Hertogenbosch activiteiten gepland.

Publiekstraining
Op dinsdag 25 oktober 2005 start een nieuwe training stoppen-met-roken. Deze training bestaat uit tien groepsbijeenkomsten en is opgebouwd volgens de landelijk geteste methode van STIVORO (landelijke organisatie voor een rookvrije toekomst).

Stoppen met ondersteuning apothekers
Bent u inwoner van de gemeente 's-Hertogenbosch? Dan kunt u sinds kort terecht bij een aantal apotheken voor individuele stoppen-met-roken-begeleiding (eventueel met een maatje). Bovendien worden praktijkondersteuners van huisartspraktijken bijgeschoold in het toepassen van stoppen-met-roken-methoden. foto poster stoppen met roken

Probeer eens 24 uur te stoppen
In een aantal wijken wordt in samenwerking met STIVORO een 24-uurs-stopactie georganiseerd. De voorbereidingen zijn al gestart; in november vindt deze actie plaats. Het uitgangspunt is door het beleven van een korte stoppoging de deelnemers te motiveren tot een definitieve stoppoging.

De meeste jongeren willen best stoppen
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer tweederde van de rokende jongeren, geĂŻnteresseerd is om te stoppen met roken. In samenwerking met STIVORO wordt daarom op twee scholen voor het voortgezet onderwijs, te weten het Ds. Pierson College en het Jeroen Bosch College een stoppen-met-roken lesprogramma aangeboden. De definitieve training wordt volgende maand uitgevoerd.

Meer informatie
U kunt dus als inwoner van 's-Hertogenbosch op verschillende manieren informatie krijgen over roken en stoppen met roken. Bijvoorbeeld via bovengenoemde activiteiten of de website van de GGD Hart voor Brabant (www.ggdhvb.nl/roken). Dit alles moet ervoor zorgen dat stoppen met roken een extra impuls krijgt in de gemeente. Voor aanvullende informatie kunt u ook contact opnemen met het bedrijfsbureau van de afdeling Gezondheidsbevordering van de GGD Hart voor Brabant: 0900-4636443.