Politie Hollands Midden

Datum: 20 oktober 2005

Katwijk Beroving van tas De politie onderzoekt een beroving die plaatsvond op woensdag 19 oktober, omstreeks 21.55 uur. Een 56-jarige vrouw uit Katwijk liep op de Hoorneslaan. Op het moment dat zij haar portemonnee wilde pakken om te pinnen werd zij door een groepje jongeren, vermoedelijk zes, van haar tas beroofd. De jongeren zijn op de fiets weggekomen. De Katwijkse heeft direct de politie gebeld en heeft aangifte gedaan.

Sassenheim Verkeersongeluk Op woensdag 19 oktober, omstreeks 18.00 uur, heeft er op de Mondriaanlaan een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfietser en een personenauto. De personenauto, bestuurd door een 32-jarige Sassenheimer, stond stil en haaks op de weg om achteruit in te kunnen parkeren. Een aanrijdende bromfietser, een 17-jarige Sassenheimer, zag de auto te laat en kon niet meer op tijd remmen. Hij botste tegen de auto aan. De bromfietser kwam ten val en is met letsel aan zijn schouder overgebracht naar het LUMC.

Leiden Geweld op afrit De politie heeft een 30-jarige man uit Barendrecht aangehouden wegens het mishandelen van een 56-jarige man uit Leiderdorp. De verdachte heeft op woensdag 19 oktober, omstreeks 18.25 uur, op de afrit van de rijksweg A4 (afrit Leiden-Oost) de Leiderdorper in het gezicht geslagen. De mannen reden allebei in een personenauto op de A4 vanuit Den Haag. Er ontstonden wat irritaties ten opzichte van het rijgedrag. De verdachte had de Leiderdorper afgesneden, waardoor de Leiderdorper moest uitwijken naar de vluchtstrook en de Leiderdorper had te hard geremd; zo luiden de verklaringen. De verdachte is vervolgens bij de verkeerslichten aan het einde van de afrit uit zijn auto gestapt en heeft de man in het gezicht geslagen. De politie is vervolgens door een getuige ingeschakeld. Agenten hebben vervolgens de man aangehouden. De man is lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Leiden Jongeren opgepakt voor winkeldiefstallen

Zes jongeren, vier meisjes van 13 en 15 jaar, allen afkomstig uit Alphen aan den Rijn en Leiden en twee jongens van 14 en 16 jaar afkomstig uit Leiden, werden woensdag 19 oktober, rond 16.30 uur, bij de V&D betrapt op het stelen van diverse goederen. De zes werden aan de politie overgedragen. Niet alleen bij de V&D waar men haarverzorgingsproducten had gestolen, maar ook bij drie kledingwinkels in Leiden had men goederen gestolen, riemen, haarspelden en kleding. De 16-jarige maakte schoonschip en vertelde een dag eerder met een andere jongen bij de HEMA en een sportwinkel aan de Haarlemmerstraat een trui, twee joggingbroeken en handschoenen te hebben gestolen. De politie zal zijn maat daar over nog aan de tand voelen. Alle verdachten werden in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Politie vindt gestolen auto terug

De politie trof donderdag 20 oktober, rond 04.00 uur, op de Morsweg een auto aan die na controle in het opsporingssysteem op 19 oktober jl. in Katwijk gestolen bleek te zijn. De agenten waren ter controle gestopt bij een bedrijfsbus waarvan een portier openstond. Een 35-man uit Katwijk die bij die auto stond vertelde met de gestolen auto te zijn gekomen. Hij werd dan ook aangehouden voor diefstal dan wel heling. De verdachte is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Boskoop Buurman ziet inbrekers Een oplettende buurman zag op woensdag 19 oktober, rond 21.00 uur, dat er bij zijn buurman op de Clusiuserf werd ingebroken. Hij zag twee personen bij de achterdeur van de buren staan. Hij is zo snel mogelijk naar buiten gelopen en zag de daders wegrennen. De buurman heeft nog de achtervolging ingezet, maar heeft ze niet meer kunnen pakken. De politie heeft vervolgens een onderzoek ingesteld, daaruit bleek dat de achterdeur van de woning was opengebroken en dat de inbrekers binnen waren geweest. Het is niet duidelijk wat er precies is weggenomen. Er werden op de vluchtroute van de inbrekers een aantal spullen gevonden die vermoedelijk uit de woning afkomstig zijn. Het onderzoek wordt voort gezet.

Gouda Beroving De politie heeft aangifte opgenomen van een beroving op de Bleysstraat. De beroving vond plaats op woensdag 19 oktober, omstreeks 23.05 uur. Een vrouw uit Gouda, 45-jaar, wilde haar afval in de vuilniscontainer gooien. Zij had vanuit haar auto een aantal spullen op de stoep gezet. Op dat moment reden er twee jongens op de fiets langs. Zij zag dat de jongens terug kwamen fietsen en haar spullen wegpakte die op de stoep stonden, waaronder een geldzakje. De twee jongens reden vervolgens in de richting van de Voorwillenseweg weg. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Waddinxveen Alarm schrikt inbreker af De politie is een onderzoek gestart naar een auto- en woninginbraak. In de auto werd op donderdag 20 oktober, rond 02.15 uur, ingebroken. Het alarm van de auto was afgegaan, waardoor de inbreker niets heeft kunnen meenemen. Even later werd aan dezelfde weg, op de Centauri, ingebroken in een woning. Via de achterzijde is de inbreker binnengedrongen. Maar ook in de woning werd het alarm geactiveerd en is de inbreker afgeschrikt. De inbreker heeft de benen genomen zonder iets weg te nemen. De technische recherche is ingeschakeld voor het achterhalen van eventueel achtergelaten sporen die kunnen leiden naar een verdachte.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --