Gemeente Barneveld


Week 42 2005

In de papieren Donderdagkrant zijn de reacties van de fracties op de programmabegroting opgenomen. Voor de digitale versie klikt u hier.

Nu op www.barneveld.nl

· Vernieuwde informatie van Muziekschool Barneveld (rubriek Kunst en Cultuur)

· Algemene inkoopvoorwaarden gemeente Barneveld (rubriek Beleid)

Tentoonstelling Hendrik ten Ham in Museum Nairac Hendrik ten Ham (1866 1936) was een veelzijdig en productief man: tekenaar, kunstschilder en ontwerper van glas-in-lood, behang, boekbanden, tegeltableaus, interieurs en toneeldecors. Van zaterdag 12 november tot en met 11 februari 2006 is een keuze uit zijn werk te zien in het Veluws Museum Nairac te Barneveld. Veluws Museum Nairac, telefoon: (0342) 415666, museumnairac@introweb.nl, www.nairac.nl.

Algemene inkoopvoorwaarden Het college heeft algemene inkoopvoorwaarden vastgesteld. Daarin zijn de regels beschreven die de gemeente hanteert als zij met een leverancier een overeenkomst sluit over te leveren producten, diensten of het aannemen van werk. Door het hanteren van algemene inkoopvoorwaarden bereikt het bestuur:

· een betere juridische positie ten opzichte van de opdrachtnemer;

· tijdswinst omdat de te sluiten overeenkomst met de leverancier korter wordt;

· uniformiteit tussen de diverse overeenkomsten.

De inkoopvoorwaarden zijn opgenomen op de website www.barneveld.nl. (gemeente Barneveld/beleid/nota's en beleid). Ze zijn ook in te zien bij de afdeling Facilitaire Dienstverlening aan de Baron van Nagellstraat 140 in Barneveld.

Informatieavond sporthal Voorthuizen Op 1 november organiseert het college een informatieavond om de locatiekeuze voor de nieuwe sporthal in Voorthuizen toe te lichten. De avond vindt plaats in 't Trefpunt en begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom!

College kiest voor de locatie Jan de Jagerweg Het college kiest voor de locatie aan de Jan de Jagerweg voor de bouw van de sporthal in Voorthuizen. Die keuze baseert zij op een vergelijking tussen diverse locaties waar de locatie aan de Jan de Jagerweg als beste uit de bus kwam. De belangrijke gebruikersgroepen, volleybalvereniging SDS en korfbalvereniging Spirit stemmen in met dit voorstel. Plaatselijk Belang staat neutraal ten opzichte van deze locatie.

Voordelen van deze locatie zijn:

· De grotendeels afgeschreven en verouderde gymlokaal en peuterspeelzaal aan de Jan de Jagerweg worden afgebroken. Momenteel lopen er onderhandelingen om peuterspeelzaal Kiekeboe elders onder te brengen.

· De uren bewegingsonderwijs van De Hoeksteen, de Kon. Wilheminaschool en OBS De Regenboog) die nu in het gymlokaal Jan de Jagerweg zijn ondergebracht, gaan over naar de nieuwe sporthal. Deze geven de gemeente de mogelijkheid de mogelijkheid de hal beter exploitabel te maken,

· Er zijn geen hindercirkels aanwezig.

· De grond is eigendom van de gemeente Barneveld.

· De sporthal past grotendeels in de geldende bestemming openbare en bijzondere bebouwing.

Uiteraard leidt de bouw van een sporthal op deze locatie tot meer verkeersbewegingen. Als de sporthal er staat blijft er op het Knollenveld voldoende ruimte over om de belangrijke recreatieve functie van het veld te behouden.

Vervolg De omwonenden van het Knollenveld aan de Jan de Jagerweg zijn schriftelijk geïnformeerd over het voorstel. Om belangstellenden de gelegenheid te geven informatie uit te wisselen over de voorgestelde keuze van het college, organiseert het college een informatieavond op

1 november.

Er wordt een Programma van Eisen (PvE) voor de sporthal opgesteld in overleg met de (sport)verenigingen, de scholen die in de omgeving zijn gehuisvest en omwonenden. Zodra het college het PvE heeft vastgesteld, kan de bestemmingsplanprocedure van start gaan. Rekening houdend met deze proceduretijd start de bouw van de hal in 2006.

Aanvraag kapvergunning Burgemeester en Wethouders zijn van plan om kapvergunning te verlenen voor het verwijderen van: * 12 bomen (4 Berken, 1 Eik, 1 Es, 5 Esdoorns en 1 Els) en enkele coniferen op perceel VanSchothorststraat 1 in Barneveld in verband met de bouw van een woning en de herinrichting van het perceel. * 13 Prunussen in de Wilgenlaan in Garderen in verband met herinrichting en bestrating van de Wilgenlaan * een bosschage naast de Aula op de begraafplaats in Voorthuizen in verband met de uitbreiding van het aantal parkeerplaasten.

De aanvragen liggen ter inzage bij de Balie Gemeentewerf, Kallenbroekerweg 121 in Barneveld. Belanghebbenden kunnen tot en met 17 november 2005 hun zienswijze over de aanvragen schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunt u richten aan Burgemeester en Wethouders van Barneveld; voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer J. Kardol van de afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR). Bij hem kunt u ook terecht voor meer informatie, tel. (0342) 415 156.

Officiële mededelingen Bouwen en slopen

Aanvragen bouwvergunning Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 2)

Bouwadres

Naam aanvrager

Bouwplan

Stroe

Gruttoweg 7A

Denkavit Nederland B.V.

bouwen en verbouwen en uitbreiden berging, opslag hooi-stro en biggenstal

Terschuur

Dronkelaarseweg 12

H. van Dijk

bouwen loods

Zwartebroek

Blankenhoefseweg 11

D. Berkhof

plaatsen dakkapel

Bouwplannen afwijkend van bestemmingsplan Onderstaande bouwplannen passen niet zonder meer binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders kunnen binnen bepaalde grenzen vrijstelling verlenen. Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 3)

Bouwadres

Bouwplan

Kootwijk

Enkweg 1 / M. Lagerweij (a)

bouwen garage

Kootwijkerbroek

Garderbroekerweg 201 / mw. A. Evers- Ruitenbeek (b)

verbouwen en uitbreiden woning met bijgebouwen

Verleende bouwvergunning

Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 4)

Verzenddatum

Bouwadres

Naam aanvrager

Bouwplan

Barneveld

12-10-2005

Valkseweg 108

H.J. van de Hudding

verbouwen en uitbreiden van een woning

17-10-2005

Raadhuisplein 24 en tussen nr. 22 en nr. 24

Bouwbedrijf Van Driesten B.V.

bouwen van een winkel met drie appartementen

Kootwijk

17-10-2005

Heetweg 10

Promid B.V.

bouwen van een kalverenstal

Kootwijkerbroek

13-10-2005

Drieënhuizerweg 40

H. de Rooij

bouwen van een vleeskalverenstal

Stroe

12-10-2005

Wolweg 170, Generaal Majoor Kootkazerne

Ministerie van Defensie, Dgw&T, Directie Noord

verplaatsen van twee milieucontainers

Terschuur

12-10-2005

Nieuw Hofweg 4-1

T. van Voorthuizen

gedeeltelijk veranderen van het dak van een toiletgebouw

Voorthuizen

12-10-2005

Lange Zuiderweg 3-B

R. Ammar

verbouwen en uitbreiden van een woning

12-10-2005

Rembrandtstraat 50

D. Florijn

verbouwen en uitbreiden van een garage/berging

17-10-2005

Bosweg 1

W.A. Duits Beheer B.V.

bouwen van een woning

Zwartebroek

17-10-2005

Damweg 22

J. Kamphorst

verbouwen en uitbreiden van een woning

Procedures

1. Inzien?

Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, u kunt

daar ook terecht voor meer informatie.

2. Aanvragen

§ De aanvragen zijn nog niet beoordeeld, het is dus nog niet bekend of daarvoor een vergunning wordt verleend.

3. Reageren op bouwplannen?

§ Bent u het niet eens met het voorgenomen besluit van het college, schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent.

§ De reactietermijn is twee of zes weken voor bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan. Achter het bouwplan is vermeld welke termijn geldt; a= van 21 oktober t/m 3 november 2005, b= van 21 oktober t/m 1 december 2005.

4. Reageren op verleende vergunningen?

§ De bezwarentermijn voor bouw- en sloopvergunningen is 6 weken na de dag van verzending, u kunt ook schorsing van de beslissing of voorlopige voorziening aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem

Ruimtelijke ordening

Ontwerp wijzigingsplan Kapweg 12 Burgemeester en wethouders hebben het wijzigingsplan Kapweg 12 van het bestemmingsplan Buitengebied 2000 voorbereid. Deze wijziging heeft tot doel de vestiging van een meubelstoffeerderij aan de Kapweg 12 in Kootwijkerbroek mogelijk te maken.

Van 21 oktober 2005 tot en met 1 december 2005 ligt het ontwerp voor dit wijzigingsplan voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495 222.

U kunt schriftelijk of mondeling uw zienswijzen over dit plan naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Barneveld, postbus 63, 3770 AB Barneveld. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via nummer (0342) 495 412. Zienswijzen moeten voor 2 december 2005 bij de gemeente binnen zijn.

Milieu Ontwerpmilieuvergunning Het is de bedoeling om aan het hieronder genoemde bedrijf een milieuvergunning te verlenen. De ontwerpmilieuvergunning ligt tot en met 17 november 2005 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunning kunnen worden ingediend tot en met 18 november 2005. Deze ontwerpmilieuvergunning ligt vier weken ter inzage omdat de milieuaanvraag voor 1 juli 2005 is ingediend.

Bedrijfsadres

Naam aanvrager

Aanvraag voor

Kootwijkerbroek

Puurveenseweg 18

De heer J. Veldhuizen

Revisievergunning voor een pluimveehouderij

Ontwerpmilieuvergunning Het is de bedoeling om aan het hieronder genoemde bedrijf een milieuvergunning te verlenen. De ontwerpmilieuvergunning ligt tot en met 1 december 2005 ter inzage. Zienswijzen tegen deze ontwerpmilieuvergunning kunnen worden ingediend tot en met 1 december 2005. Deze ontwerpmilieuvergunning ligt zes weken ter inzage omdat de milieuaanvraag na 1 juli 2005 is ingediend.

Bedrijfsadres

Naam aanvrager

Aanvraag voor

Zwartebroek

Zelderseweg 23

De heer G.S.D. Jordahl

Revisievergunning voor een paardenhouderij

Milieuvergunningen Aan de hieronder genoemde bedrijven is een milieuvergunning verleend. Tot en met 2 december 2005 is het mogelijk beroep in te stellen bij de Raad van State tegen de verleende milieuvergunningen. Beroep is slechts mogelijk indien tegen de ontwerpmilieuvergunningen bedenkingen zijn ingediend en wanneer de milieuvergunning afwijkt van de ontwerpmilieuvergunning.

Bedrijfsadres

Naam aanvrager

Aanvraag voor

Barneveld

Hoornweg 10

VOF T. van Harten

Veranderingsvergunning pluimvee- en rundveehouderij

Rulerweg 8

De heer G. van Dijk

Revisievergunning vleeskalveren- en varkenshouderij

Stroe

Broekweg 14

De heer J. van Drie

Revisievergunning r een vleeskalverenhouderij

Terschuur

Hoevelakenseweg 79

De heer C.G. van Middendorp

Veranderingsvergunning voor een vleeskalverenhouderij

Meldingen (op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer)

De volgende bedrijven hebben een melding gedaan op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer voor het oprichten/veranderen van een bedrijf waarvoor landelijke voorschriften gelden. De meldingen liggen ter inzage vanaf 21 oktober 2005.

Bedrijfsadres

Naam melder

Melding voor

Barneveld

Harselaarseweg 59

De Elstar Catering

Een snackbar, lunchroom en keuken tbv catering met kantoorruimte

Wesselseweg 60

Bouwbedrijf Bruinhorst & Van de Broek BV

Een bouwbedrijf

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen

* Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.

* Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie? Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 495 222.

Agenda:

Maandag 24 oktober, 11.00 12.00 uur: spreekuur wethouders

Woensdag 26 oktober, 09.00 uur: Welstandscommissie

Donderdag 27 oktober, 09.00 17.30 uur: Begrotingsraad

Mutatiedatum 19/10/2005