Politie Flevoland

Straatrover aangehouden, oplettende getuige gezocht

Almere 20-10-2005 - De politie heeft woensdagmiddag een 12 jarige jongen uit Almere aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof op dinsdagmiddag 18 oktober op een fietspad gelegen tussen de Middenhof en de wijk De Gouwen.

Het slachtoffer, een 13-jarig Almeers meisje is daarbij van haar mobiele telefoon beroofd, nadat de verdachte haar naar de tijd had gevraagd. Toen de Almeerse daarvoor haar telefoon pakte om de tijd af te kunnen lezen, werd het toestel uit haar handen gerukt. Het meisje probeerde daarop nog haar telefoon terug te pakken, maar uiteindelijk wist de verdachte jongen er toch mee weg te komen. Op het roepen van het slachtoffer om hulp reageerde een passerende man die de jongen tegenhield. De onbekende man kreeg daarop te telefoon overhandigd en heeft deze aan het meisje teruggegeven. De verdachte Almeerder wist te ontkomen. Omdat het slachtoffer de dader nog uit het verleden kende, kon de jongen aangehouden worden. Hij is ingesloten voor verhoor.

De politie is nu nog op zoek naar de onbekende man die het meisje dinsdagmiddag te hulp schoot. Volgens het slachtoffer was het een blanke man, kalend en ongeveer 50 jaar oud. Deze man wordt als getuige verzocht contact op te nemen met de politie en te vragen naar het Kubusteam (telefoon 0900-8844).