Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht 20-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Alcoholcontrole

ABCOUDE In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Burgemeester Des Tombeweg vijftien automobilisten aan een blaastest onderworpen. Eén bestuurster bleek onder invloed van alcohol zijn voertuig te besturen. Een 33-jarige vrouw uit Amsterdam werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 495 ug/l uit. Zij kreeg een rijverbod van 5 uur en proces-verbaal werd opgemaakt.

OUDEWATER In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie tussen 00.00 uur en 01.00 uur op de J.J. Vierbergenweg een alcoholcontrole gehouden. Dertig automobilisten moesten een blaastest afleggen. Niemand bleek onder invloed van alcohol zijn voertuig te besturen.

Verkeerscontrole

VREELAND Op woensdagochtend heeft de politie tussen 09.30 uur en 10.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Provinciale weg N201. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Snelheidscontrole

MONTFOORT Op woensdagavond heeft de politie tussen 17.30 uur en 19.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Lindeboomsweg. Zeven automobilisten overschreden de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Geen identiteit

WOERDEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 25-jarige man uit Woerden aangehouden.

Omstreeks 02.25 uur zagen agenten hem fietsen zonder verlichting op de Westdam. Hierop werd hij staande gehouden. Hij kon geen legitimatie tonen en werd aangehouden. Na onderzoek bleek hij nog vier dagen open te hebben staan en werd ingesloten.

Botsing bomfietsen

MIJDRECHT Op woensdagavond zijn twee bromfietsbestuurder van 16 en 20 jaar uit Wilnis en Nieuwe ter Aa gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 21.10 uur reed een 16-jarige bromfietsbestuurders uit Wilnis ter hoogte van de kruising Mijdrechtse Zuwe en Hofland. Achter hem reed de 20-jarige bromfietser uit Nieuwe ter Aa. Hij zag te laat dat de Wilnisser voor hem linksaf sloeg, waardoor een aanrijding ontstond. De 16-jarige jongen heeft vermoedelijk een gekneusde enkel opgelopen. De 20-jarige man is met vermoedelijk een beenfractuur overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis.