Politie lost reeks van misdrijven op

Zevenhuizen - Moerkapelle 20-10-2005 - Met de aanhouding van drie mannen heeft de politie een reeks van misdrijven opgelost.

In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 september werd er ingebroken in meerdere autos en in een voetbalkantine. Ook werd diezelfde avond een vrouw op straat beroofd van haar handtas. De drie mannen, twee uit Bergschenhoek van 21 en 17-jaar en een 18-jarige Bleiswijker, werden op maandag 17 en dinsdag 18 oktober aangehouden en verhoord. Zij hebben bekend. Twee verdachten worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie kon tot deze succesvolle opsporing komen door de tip van een oplettende getuige. Hij belde de politie toen hij op 22 september rond 01.15 uur op de Lange Zijde zag dat de mannen autoportieren probeerden open te maken. De politie trof een auto aan met ingeslagen ruit. Er was geprobeerd een autoradio mee te nemen en het dashboard was volledig vernield. De daders waren gevlogen. De politie ging op onderzoek uit in de omgeving en trof op de Kratonlaan een auto aan met ingeslagen ruit. Uit deze auto was een frontje van een autoradio gestolen. Bij verdere naspeuringen in de omgeving stuitten de agenten op het drietal dat zich in een steegje aan de Kratonlaan had verscholen. Ze vluchtten in het donker weg, maar lieten de scooter waarmee ze waren liggen.

Onder het zadel van de scooter vonden de agenten een autoradio en meerdere frontjes van autoradios. In de directe omgeving werd een portemonnee gevonden van een 21-jarige vrouw uit Bergschenhoek. Deze bleek bij een straatroof op haar buit te zijn gemaakt. Dit gebeurde rond 01.30 uur op de Burgemeester Boerstraat. De drie dwongen de fietsende vrouw tot stoppen en trokken aan haar schoudertas. Ondanks haar verzet, waarbij ze ten val kwam en zich bezeerde, lukte het het drietal om de tas te bemachtigen. Rond 01.50 uur kwam er ook een melding van inbraak in een voetbalkantine aan de Knibbelweg. Daar werd voornamelijk snoepgoed gestolen. In de ochtend werd er bij de politie verschillende aangiftes gedaan van inbraken in autos aan de Graskamp, de Leeuwerik, de Lente (2x) en de Lange Zijde.

De politie startte een onderzoek met een belangrijk opsporingsmiddel in de hand, de achtergelaten scooter. Naar verwachting zou de eigenaar daarvan aangifte van diefstal doen. Dit deed hij. Na hem danig aan de tand te hebben gevoeld, koos hij eieren voor zijn geld, en bekende hij de misdrijven. Vervolgens werden zijn mededaders aangehouden en verhoord. De 17-jarige man uit Bergschenhoek en de Bleiswijker worden donderdag 20 oktober geleid voor de rechter-commissaris. De andere verdachte uit Bergschenhoek is na overleg met justitie naar een kliniek waar hij onder behandeling staat gebracht .

--- einde bericht ---