Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerk - vrouw aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 20-10-2005 11:24:10

De Nijkerkse politie heeft woensdagavond een 37-jarige vrouw uit die stad aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De Nijkerkse wordt ervan verdacht haar bijna ex-echtgenoot, een 39-jarige man, te hebben bedreigd en mishandeld. De twee woonden al niet meer bij elkaar. De vrouw zou de man hebben opgezocht in hun voormalige gezamenlijke woning in Nijkerk. Daarbij zou de vrouw de woning zijn binnengedrongen tegen de wil van de 39-jarige man. Ook zou zij hem geslagen hebben en bedreigd met een stanleymes. Gewaarschuwde agenten troffen de vrouw even later niet meer aan. Ze werd later elders aangehouden en is voor onderzoek ingesloten. Door de 39-jarige Nijkerker is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - politie neemt neppistool af van Bennekommer (16)
Publicatiedatum: 20-10-2005 11:23:26

De politie heeft woensdagmiddag een zogenaamd balletjespistool afgenomen van een zestienjarige jongen uit Bennekom. Rond vier uur werd bij de politie gemeld dat er op de Commandeursweg in Bennekom een jongen zou rondlopen met een pistool. Toen agenten daar even later aankwamen troffen zij een groepje jongeren aan. Bij controle bleek geen van hen echter een wapen bij zich te hebben. Nader onderzoek leerde dat de zestienjarige Bennekommer kort daarvoor bij het groepje had gestaan. De jongen werd getraceerd en bekende een balletjespistool thuis te hebben. Het wapen, dat sterk lijkt op een echt wapen, valt onder de bepalingen van de wapenwetgeving en valt onder de noemer verboden wapenbezit. Tegen de Bennekommer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeersongeval N224 (update)

Publicatiedatum: 20-10-2005 11:22:37

Bij een frontale botsing tussen een personenauto en een vrachtauto op de Rijksweg N224 in Ede is woensdagavond een 52-jarige man uit Ede bekneld en gewond geraakt. Als gevolg van het ongeval moest de N224 worden afgesloten voor doorgaand verkeer. De weg werd omstreeks kwart over tien weer vrijgegeven.

Het ongeval gebeurde omstreeks half zeven, toen de 52-jarige Edenaar mijn zijn auto door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam. Op dat moment naderde er uit tegenovergestelde richting een vrachtauto, bestuurd door een 55-jarige man uit het Brabantse Waalwijk. De trucker kon de personenauto niet meer ontwijken waarna er een frontale botsing volgde. De Edenaar raakte daarbij bekneld en moest door de hulpdiensten uit het wrak worden bevrijd. De man is met borst- en beenletsel naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht. De toedracht van het ongeval wordt ander onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politie. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles district West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 20-10-2005 11:21:44

Door het regionale verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden zijn woensdag weer op diverse wegen in het district West-Veluwe Vallei snelheidscontroles gehouden. Een overzicht:
- In Renkum werd tussen 07.30 en 13.30 uur gecontroleerd op de Bennekomseweg. Van de 2800 passanten reden er 9 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 94 km/u terwijl 80 op deze weg de limiet is.
- Bij een controle op de Wolfhezerweg in Oosterbeek werden 22 hardrijders geflitst. Tussen 07.30 en 13.45 uur werd van 1380 passanten de snelheid gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid was 77 km/u terwijl er op deze weg maximaal 60 km/u gereden mag worden.
- Op diezelfde weg, maar dan in Wolfheze vielen bij een controle 32 overtredingen. Dat gebeurde tussen 07.30 en 12.30 uur. In dat tijdsbestek werd van 600 passanten de snelheid gecontroleerd.
- Tussen 15.30 en 20.40 uur controleerde het VHT op de Wekeromseweg in Ede. Daarbij werden 59 van de 1650 gecontroleerde bestuurders betrapt op te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 101 km/u. Op de Wekeromseweg geldt een snelheidslimiet van 80 km/u.

De vrijwel dagelijks gehouden verkeerscontroles door het Verkeershandhavingsteam zijn nooit zonder reden: op 28 geselecteerde trajectwegen buiten de bebouwde kom blijken zich regelmatig (ernstige) verkeersongevallen voor te doen. Onderzoek van verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden toont aan dat veel van die ongevallen te wijten zijn aan te hard rijden. "Zomaar" ergens controleren is er dus niet bij! Een overzicht van de controlewegen is terug te vinden op de pagina's van het verkeershandhavingsteam op
www.politiegelderlandmidden.nl Bent u zelf geflitst? Kijk dan in de boetebase van het openbaar ministerie (www.boetebase.nl )

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606