Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 20 oktober

* MAN ZEER ERNSTIG GEWOND BIJ ARBEIDSONGEVAL

ROTTERDAM - Een 50-jarige man uit Oud Vossemeer is woensdagmiddag zeer ernstig gewond geraakt bij een arbeidsongeval op de Theemsweg. Het slachtoffer was blokken aluminium aan het verplaatsen in het ruim van een schip toen er, door nog onbekende oorzaak, een stapel blokken omviel. De werknemer kwam met zijn hoofd bekneld te zitten. Met een hijskraan werden de blokken, van 750 kilo per stuk, verwijderd. Met een spoedtransport is het 50-jarige slachtoffer overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Politiepersoneel stelt een onderzoek in naar het ongeval en heeft de Arbeidsinspectie kennis gegeven. Ook slachtofferhulp is door de politie ingeschakeld.

* DEALERS AANGEHOUDEN
Naar aanleiding van een melding over een gepleegde straatroof controleerden politiemensen woensdagmorgen op de Vaandrigstraat twee knapen. De twee, 15 en 18 jaar oud bleken in het bezit van zo'n 30 bolletjes verdovende middelen. Ook hadden zij meer dan 500 euro in contanten bij zich. De twee jongens werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij worden verdacht van het dealen van verdovende middelen.

Middaguitgave woensdag 19 oktober

* AANVULLEND BERICHT; MAN OVERLEDEN NA BRAND

DEN BOMMEL - Een 47-jarige man zonder vaste woon- of verbijfplaats is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen bij een brand op de Tilsedijk. Omstreeks half twee ontstond er door nog onbekende oorzaak brand in een caravan waarin de man verbleef. De brandweer had het vuur rond twee uur onder controle. Het slachtoffer werd in levenloze toestand in de caravan aangetroffen. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Tot nu toe is er geen aanleiding om aan een misdrijf te denken.

Ochtenduitgave woensdag 19 oktober

* VROUW OM HET LEVEN GEBRACHT - VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Een 35-jarige vrouw uit Vlaardingen is woensdag om het leven gekomen na een ruzie in de woning van een 36-jarige Rotterdammer in de Dosiostraat. De politie kreeg omstreeks negen uur 's morgens een melding van een vechtpartij in de woning. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de bewoner ruzie kreeg met een vriendin. Kennelijk liep de ruzie uit de hand en escaleerde in een steekpartij. De vrouw raakte ernstig gewond en is met een spoedtransport door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De verdachte werd in de woning aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en wordt verhoord. De recherche van het district Oost is belast met het onderzoek.