Politie Groningen

Persberichten donderdag 20 oktober 2005

Provincie Groningen 20-10-2005 -

Winschoten: fietser aangereden door personenauto
Een 57-jariger fietser uit Oude Pekela is woensdagmiddag op de Grintweg bij Winschoten aangereden door een personenauto, waardoor de fiets waarop hij reed werd vernield. Hij kwam zelf met de schrik vrij. De automobilist, een 30-jarige inwoner van Groningen zag de man over het hoofd en verleende hem vanaf de Dennenweg geen voorrang. Het ongeval kreeg voor de fietser toch nog wel een staartje. Hij bleek namelijk zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Hij moest mee naar het politiebureau voor nader onderzoek. Daar bleek dat hij 2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Zuidhorn: automobilist onder invloed
Een 41-jarige automobilist liep woensdagavond tijdens een routinecontrole op De Gast in Zuidhorn tegen de lamp. Hij bleek gedronken te hebben. Aan het politiebureau bleek dat hij 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ulrum: proces-verbaal voor verbranden rietafval
Tegen een 34-jarige landbouwer uit de gemeente De Marne is woensdag proces-verbaal opgemaakt voor het verbranden van rietafval op een perceel land langs de Wester Aikemapad. Agenten constateerden dat over een afstand van ongeveer 300 meter het afval in brand stond, waardoor een flinke rookontwikkeling ontstond. Onderzoek gaf aan, dat de landbouwer geen ontheffing had van de gemeente om te branden, reden waarom proces-verbaal werd opgemaakt. Overigens heeft de politie de laatste maanden in de provincie Groningen proces-verbaal (15 keer) opgemaakt voor het verbranden van loof of ander afval op het land zonder ontheffing van de gemeente .

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Overschild, Meenteweg: aantal geregistreerde voertuigen: 84, aantal overtredingen: 4 , hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80km/uur.
Appingedam, Westersingel: aantal geregistreerde voertuigen: 190 , aantal overtredingen: 13 , hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Visvliet , Rijksweg N355 : , : aantal geregistreerde voertuigen: 729, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadse berichten komen later