1e persbericht van donderdag 20 oktober 2005

Eindhoven 20-10-2005 - Berichten uit de regio

Helmond: Overlast drugspand aangepakt

De politie heeft woensdag de overlast aangepakt die veroorzaakt werd door de bewoner en bezoekers van een drugspand in Bij De Populieren. De buurt ondervond al langere tijd overlast vanwege het dealen en gebruiken van harddrugs vanuit dat pand. Vijftien politiemensen van Helmond Centrum en de Gezamenlijke Recherche hielden vijf personen aan waaronder de 45-jarige bewoner van het pand. De politie nam acht gram heroïne, vier XTC pillen, een weegschaal en tweeduizend euro in beslag.

Vier aangehouden personen, allen afkomstig uit Helmond zijn na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd met een proces-verbaal. De bewoner en hoofdverdachte is in verzekering gesteld en hij wordt morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris in s Hertogenbosch.

Na de politieactie heeft de woningbouwvereniging nieuwe sloten in het pand aangebracht.

Helmond: Inbrekers aangehouden

De politie heeft donderdag om 2.20 uur in Helmond een 34-jarige man uit die stad aangehouden. De man wordt er van verdacht op 8 september te hebben ingebroken in een kantoorpand aan de Baroniehof in Helmond. Zijn kompaan, een 38-jarige Helmonder, was al eerder op 11 september door de politie aangehouden. De twee maakten bij de inbraak enkele geldkistjes buit. De geldkistjes werden later door passanten teruggevonden. Het geld was door de twee gestolen. De twee blijven gedurende het onderzoek in de cel.

Helmond: Snorfietser gewond bij verkeersongeval

Een jongen van zeventien uit Helmond is woensdagavond om 20.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Vondellaan en Nachtegaallaan. Een 31-jarige bestuurder van een auto die op de Nachtegaallaan reed en rechts af sloeg verleende geen vrije doorgang aan de tegemoetkomende snorfietser. De jongen is met een vermoedelijk gebroken been naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Verdachten van bekladden winkel aangehouden

Op de 1e Bottelroosstraat hebben oplettende agenten donderdag rond 3.40 uur drie mannen uit Oss (31, 40 en 43 jaar) aangehouden. De politie zag twee mannen hard wegrennen en in een auto stappen op de 1e Bottelroosstraat. In de auto trof de politie drie verdachten aan. In het voertuig lagen mutsen en handschoenen met verf eraan. Nader onderzoek wees uit dat een winkelpand aan de Leenderweg besmeurd was met verf. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Bergeijk: Woninginbraak

Uit een woning aan de Buchtdwarsstraat zijn woensdagavond tussen 17.30 en 21.30 uur geld, een digitale camera en sieraden gestolen. Een raam aan de achterkant van het pand werd opengebroken om binnen te komen.

Geldrop: Inbraak in woning

In een woning aan de Kriekelaar is woensdag tussen 18.15 en 22.15 uur ingebroken. Een raam aan de achterkant werd opengebroken en binnen werden een digitale fotocamera en een navigatiesysteem weggenomen.

Hapert: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Industrieweg is woensdagavond ingebroken. Een ruit van een toegangsdeur werd ingeslagen om binnen te komen. Weggenomen werden geld, twee flatscreens, twee computers en een nog onbekend aantal autoradios.

Lage Mierde: Woninginbraak

In een woning aan de Kloosterstraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Een achterdeur werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werd een nog onbekend geldbedrag.