Politie Zuid-Holland-Zuid

20/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-10-2005 - Persberichten District II

VERDACHT VAN INBRAAK
DORDRECHT De politie heeft woensdagmorgen 19 oktober een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in een auto aan het Herman Hesse- Erf. Een alerte getuige sloeg de inbraak gade en belde de politie. De getuige legde vervolgens een verklaring af bij de politie. Daarbij gaf ze een duidelijk signalement van de man. De politie wist de verdachte zodoende te traceren en in te rekenen. De eigenaresse van de auto, een 44-jarige vrouw, deed aangifte. Haar auto was opengebroken. De ruit van een van de portieren was vernield. Uit de auto was de autoradio, hoedenplank met daarin boxen en een cd-wisselaar gestolen. De verdachte werd ingesloten.

INBRAAK IN BOUWKETEN
DORDRECHT In een bouwkeet op de hoek Noordendijk/Nieuwe Noordpolderweg is tussen dinsdag 18 oktober 17.00 en woensdag 19 oktober 08.00 uur ingebroken. De deur van de bouwkeet werd opengebroken met een breekvoorwerp. Er werd een laptop, nietmachine en perforator gestolen.
Een paar honderd meter verderop werd in hetzelfde tijdsbestek ook ingebroken in een bouwkeet. Het gaat hier om een bouwkeet aan de Groenezoom. Ook daar werd de deur opengebroken. De buit was kleiner; 1 antenne. De politie onderzoekt beide zaken en bekijkt eveneens of ze verband met elkaar hebben. Beiden eigenaren van de bouwkeet hebben aangifte gedaan.

BRANDJE GESTICHT
ZWIJNDRECHT Twee jongens van 12 jaar uit Zwijndrecht hebben op woensdagmiddag 19 oktober een HALT-verwijzing gekregen van de politie. De twee hadden een brandje gesticht op een schoolplein aan de Buizerdstraat. Een alerte burger meldde het de politie. De jongens bekenden na verhoor op het politiebureau.

DRIETAL AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 19 oktober drie jongens van 18 (2) en 19 jaar uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een snorfiets tussen 17 en 18 oktober. Het voertuig werd toen uit de achtertuin aan de Rupelmonde gestolen. De eigenaresse van de snorfiets een 31-jarige vrouw uit Zwijndrecht deed op woensdag 19 oktober aangifte. Diezelfde middag belde haar man de politie. Hij reed op de Lindtsedijk achter twee jongens op snorfietsen en herkende een daarvan als de gestolen snorfiets van zijn vrouw. De politie ondernam direct actie en hield een drietal aan. Zij werden in verzekering gesteld en zullen nader worden gehoord over hun betrokkenheid.

BELEDIGING EN BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 19 oktober een 20-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden op het station in Dordrecht. De jongeman had een conducteur beledigd en bedreigd. De conducteur controleerde in de trein de 20-jarige. Hij had een kaartje met korting maar geen kortingskaart. Toen de conducteur daarop naar de legitimatie van de reiziger vroeg, weigerde deze die te geven. Daarop werd de politie ingeschakeld. De verdachte verzette zich en beledigde en bedreigde de conducteur. De verdachte werd na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

SCOOTERS GESTOLEN
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 19 oktober een 21-jarige knul uit Utrecht aangehouden op verdenking van de diefstal dan wel heling van twee scooters. Een bewoner van de Spuiweg trok bij de politie aan de bel. De burger had twee scooters in de brandgang tussen de Spuiweg en de Willem Dreeshof zien staan en vroeg zich af wat ze daar deden. De politie nam een kijkje. Bij de ingang trof de politie de 21-jarige aan in de struiken. Hij verklaarde takken aan het zoeken te zijn. Verderop stond een scooter bedekt onder een laken en een andere scooter waar aan gesleuteld werd. De 21-jarige werd aangehouden. Op het bureau bleken beide scooters gestolen. De verdachte werd ingesloten.

BEDREIGD EN BELEDIGD
DORDRECHT Een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is in de nacht van donderdag 20 oktober aangehouden op het Pearl Buck-Erf. De man viel zijn ex-vrouw lastig bij de woning. Hij wilde naar binnen. Toen de vrouw dat niet wilde, begon de man haar te bedreigen. De politie werd ingeschakeld. Toen de agenten arriveerde, beledigde de 34-jarige een van de agenten. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 19 oktober een fietsverlichtingcontrole gehouden in Stadspolders en Dubbeldam. 27 personen fietsten zonder verlichting en werden daarvoor verbaliseerd. 16 van deze 27 personen konden geen geldig legitimatiebewijs tonen. Verder werden er 3 foutparkeerders verbaliseerd, 1 fietser die over het trottoir fietste werd verbaliseerd en 1 mobiele beller kreeg een bekeuring. 1 persoon werd aangehouden. Hij reed met de snorfiets over het trottoir, kon geen gegevens van de snorfiets overleggen en ook geen geldig legitimatie tonen. Nadat hij op het bureau wel zijn legitimatie kon laten zien, werd hij met 2 verbalen heengezonden.