Gemeente Alkmaar


Aangifte tegen medewerker Kredietbank Noord-West
op verdenking van onrechtmatig handelen

Alkmaar, 20 oktober 2005

De gemeente Alkmaar heeft aangifte gedaan tegen een medewerker van de Kredietbank Noord-West, die wordt verdacht van onrechtmatig handelen. De onrechtmatigheden, waarbij enkele tienduizenden euro's aan de Kredietbank zijn onttrokken door geld over te maken aan gefingeerde personen, zijn bij een interne controle aan het licht gekomen.

Hangende het justitiële onderzoek is de medewerker onmiddellijk naar huis gestuurd. Op grond van nadere financiële controle heeft de gemeente Alkmaar vast kunnen stellen dat de onrechtmatigheden beperkt zijn gebleven tot individuele acties van de betrokken, leidinggevende medewerker.

De Kredietbank Noord-West, gevestigd aan het Alkmaarse Mallegatsplein, valt onder controle van het gemeentebestuur van Alkmaar. Naast het verstrekken van geldleningen aan particulieren is de Kredietbank Noord-West deskundig op het gebied van schuldregeling en budgetbeheer.

Ook een aantal andere gemeenten in Noord-Holland werkt met de Kredietbank Noord-West samen. Het werkgebied is Noord- en Zuid-Kennerland, de IJmond, West-Friesland, de Polders Schermer en Beemster, de Noordkop en Texel.

20 oktober 2005