AutoRai

Vier Daihatsu studiemodellen op de Tokyo Motor Show

(10/20/2005)
Daihatsu presenteert op de Tokyo Motor Show een groot aantal concept cars. Vier studiemodellen zullen als wereldpremière aan het publiek getoond worden.
De derde generatie van het hybride studiemodel UFE is voorzien van twee elektromotoren en een direct ingespoten 660cc driecilinder motor. Het model biedt plaats aan drie personen, waarbij de bestuurder voorin plaatsneemt en de twee passagiers achterin zitten. De UFE weegt slechts 440 kilogram en weet een brandstofverbruik van slechts 1,4 liter op 100 kilometer te bereiken.

ESSE
De naam van dit model staat voor âessenceâ en daarmee voor de essentiële eigenschappen van een compacte auto: âEcological, Simple, Smart and Easyâ. Het design van de Esse is eenvoudig en tijdloos. De Esse wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 660cc driecilinder motor.

COSTA
Zoals de naam van de auto al aangeeft (Costa betekent âkustâ in het Spaans), is deze auto zeer geschikt om even weg te komen uit het alledaagse leven. De Costa is een halfopen vierzitter met een speels ontwerp. De auto wordt permanent op vier wielen aangedreven, waardoor deze op verschillende terreinen inzetbaar is. De Costa is voorzien van een 660cc turbomotor.

SK-Tourer
Deze compacte reisauto heeft een dynamisch, gestroomlijnd uiterlijk en een comfortabel interieur van hoge kwaliteit. Ook de SK-Tourer wordt door een 660cc turbomotor aangedreven.

De Tokyo Motor Show vindt plaats van 22 oktober tot en met 6 november.