Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Nieuwe publicaties over cliëntenfeedback

Drie uitgaven over versterken feedback verschenen bij NIZW Zorg.

Utrecht, 20 oktober 2005 Bij NIZW Zorg zijn drie nieuwe publicaties verschenen over het versterken van cliëntenfeedback in de thuiszorg. Met behulp van deze publicaties kunnen zorgorganisaties de betrokkenheid van hun individuele cliënten versterken. Verschil kun je maken is een handboek voor leidinggevenden. Voor medewerkers is er de folder Jij maakt het verschil. De folder Meepraten over de zorg is bedoeld voor cliënten.

Verschil kun je maken
In Verschil kun je maken vinden leidinggevenden informatie over het belang en de betekenis van cliëntenfeedback en evaluatie voor zorgmedewerkers. Ook beschrijft de handleiding de rol van de leidinggevende in het feedbackproces en de randvoorwaarden die van belang zijn om cliëntenfeedback in organisaties te versterken. De lezer vindt in de handleiding ten slotte tips om door cliëntenfeedback en evalueren meer vraaggericht te werken en een overzicht van instrumenten die daarbij ingezet kunnen worden.

Jij maakt het verschil
Jij maakt het verschil is een folder voor zorgmedewerkers. Deze folder gaat over het belang van zorgvuldig reageren op cliëntenfeedback en geeft tips om feedback te geven, vragen en ontvangen.

Meepraten over de zorg
De cliëntenfolder Meepraten over de zorg beschrijft de mogelijkheden die cliënten hebben om mee te praten over de zorg- en dienstverlening. Ook geeft de folder suggesties over het geven van feedback aan zorgverleners. De folder kan worden toegevoegd aan een zorgmap.

Bestellen

* Verschil kun je maken. Handleiding voor leidinggevenden is geschreven door Roelf van der Veen, Helianthe Kort en Herman Boers en kost 12,95. ISBN 90-5957-063-4 en NIZW-bestelnummer E 33594.
* De folders Jij maakt het verschil. Bewuster omgaan met feedback van je cliënten en Meepraten over de zorg. Folder voor cliënten zijn tegen betaling van 5,- verzendkosten te bestellen per tien exemplaren, met een maximum van dertig.
De publicaties zijn te bestellen of gratis te downloaden via www.nizw.nl/publicaties of bij Adrepak, t.a.v. NIZW Zorg, postbus 45666, 2504 BB Den Haag, telefoon (070) 359 07 20, fax (070) 359 07 01, e-mail nizw@adrepak.nl.