Lexisnexis

LexisNexis(r) Benelux en Infolook Nederland tekenen LOI

Amsterdam/Rotterdam, 20 oktober 2005 - LexisNexis(r) Benelux en Infolook Nederland BV ondertekenen een Letter of Intent om het vertrouwen in elkaars diensten te onderstrepen. Beide bedrijven gaan gezamenlijk actuele en betrouwbare nieuwscontent op maat aanbieden. Door dit initiatief ontvangen klanten via de publicatietool van Infolook nieuws en bedrijfsinformatie van LexisNexis op maat, waarbij de auteursrechten gewaarborgd zijn.

De informatie van LexisNexis bestaat uit gezaghebbend nationaal en internationaal nieuws (alle belangrijke Nederlandstalige kranten en de belangrijkste internationale kranten en tijdschriften). Hiernaast levert LexisNexis ook zakelijke-, bedrijfs- en juridische informatie. LexisNexis heeft tot doel haar gebruikers efficiënt gebruik te laten maken van deze informatie door inzet van de juiste tools. Infolook Nederland levert, volledig onafhankelijk, diensten en producten op het gebied van informatie- en kennismanagement en ontwikkelt complete informatieoplossingen. Hierbij staat de integratie van interne en externe content centraal.

De samenwerking tussen Infolook en LexisNexis houdt in dat de ontsluiting van LexisNexis-bronnen plaatsvindt via de gestandaardiseerde dienst van Infolook, mPublisher.

Met de mPublisher tool ontsluiten gebruikers zowel in- als externe informatiebronnen en kunnen ze deze categoriseren, classificeren en publiceren. Hierbij staan zaken zoals nieuws- en informatievoorziening op maat, toevoegen van redactionele voetnoten, en platformonafhankelijke publicatie (intranet, internet, e-mail, PDA) voorop. Binnen het traject van ontsluiting tot publicatie houdt mPublisher rekening met gemaakte afspraken tussen de klant en de uitgever/contenteigenaar. Hierdoor zijn de auteursrechten gewaarborgd.


-

Over LexisNexis
LexisNexis(r) (www.lexisnexis.com) is een van de belangrijkste digitale leveranciers van gezaghebbende juridische, zakelijke en nieuwsinformatie en levert tevens applicaties die informatie-intensieve werkprocessen efficiënter maken. LexisNexis is onderdeel van Reed Elsevier Group plc (www.reedelsevier.com), heeft wereldwijd 13.200 werknemers en levert diensten in meer dan 100 landen. LexisNexis heeft, naast de online merken LexisNexis, Nexis.com en Lexis.com, ook gerespecteerde juridische uitgaves als Martindale-Hubbell, Matthew Bender, Butterworths, JurisClasseur in portfolio.

In de Benelux biedt LexisNexis toegang tot nieuws en zakelijke informatie uit alle belangrijke Nederlandstalige en internationale kranten en tijdschriften alsook jaarverslagen, bibliografieën, bedrijfs-, landen- en marktrapporten. LexisNexis ontwikkelt diensten op maat voor functie- (informatieprofessionals, risk managers) en bedrijfsspecifieke toepassingen voor bedrijven, overheden en bibliotheken. Voor meer informatie zie: www.lexisnexis.nl.

Over Infolook Nederland BV
Infolook Nederland levert diensten en producten met een primaire focus op het intelligent omgaan met content, kennis en informatie. Hieronder vallen o.a. standaardproducten en maatwerkoplossingen op het gebied van ontsluiting van externe content, classificatie en distributie, internet, digitale nieuwsbrieven/ publicaties en online marketing. Infolook heeft kantoren in Rotterdam en Willemstad (NB) en levert diensten voor o.a. gemeentes, overheidsinstellingen en commerciële bedrijven.