Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 44 / 2005

Handhaving steeds effectiever in Kollumerland en Achtkarspelen

Kollum / Buitenpost, 18 oktober 2005

Na ¾ jaar begint de cluster Toezicht en handhaving van de gemeenten Kollumerland c.a. en Achtkarspelen steeds beter te draaien. Er worden door de zes toezichthouders meer controles uitgevoerd op het gebied van milieu, bouwen en wonen, APV en ruimtelijke ordeningzaken. Ook wordt op de afdeling VROM al in het beginstadium van de vergunningaanvraag de nadruk gelegd op de juiste naleving van de regels.
De inwoners worden naar aanleiding van controles geïnformeerd, gesommeerd om actie te ondernemen of, in de meest vergaande gevallen, illegaal geplaatste bouwwerken of gestort puin te verwijderen. Het uiteindelijke doel van de beide gemeenten is om beter met de totale leefomgeving om te gaan.

Met ingang van 1 januari 2005 zijn de afdelingen milieuhandhaving van de gemeenten Kollumerland c.a. en Achtkarspelen samengevoegd en ondergebracht in het gemeentehuis in Kollum. De beide gemeenten denken zo efficiënter te kunnen optreden.

In het kader van de toenemende bestuurlijke aandacht voor het onderwerp handhaving hebben de gemeenten Kollumerland c.a. en Achtkarspelen besloten gezamenlijk een handhavingteam voor de gemeentelijke toezichtstaken in te stellen.
Het team bestaat uit 6 personen met als coördinator Richard Fonk.

De gedachte hierachter is dat door samenvoeging van de toezichtcapaciteit van beide gemeenten er een kwalitatief hoogwaardiger en efficiënter toezichtapparaat kan ontstaan, dat beter en meer toezicht kan uitoefenen.

De toezichthouders zijn op werkdagen tijdens openingsuren van het gemeentehuis in Kollum bereikbaar. Ook kunnen ze telefonisch worden benaderd via telefoonnummer 0511 - 458 888 (algemeen nummer gemeentehuis). Voor calamiteiten buiten openingstijden kan worden gebeld met het milieualarmnummer Fryslân 058 - 2122422.


---

**************************
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.