Politie Gelderland-Midden

Regionaal - zes man opgepakt na bedrijfsinbraken en heling
Publicatiedatum: 20-10-2005 15:27:57

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR-NON) heeft dinsdag 18 oktober jl., in het kader van een onderzoek naar inbraken bij bedrijven, benzinestations en supermarkten, in met name Noordoost Nederland, vier mannen aangehouden. Voor heling van de buit zijn twee mannen aangehouden.

De vier verdachten van inbraak zijn afkomstig uit: Groningen (25 en 33 jaar), Enschede (25 jaar) en Westervoort (29 jaar). De twee verdachten van heling van komen uit Hoogezand (32 jaar) en Capelle a/d IJssel (31 jaar).

De waarde van de buit bedraagt enkele tonnen en bestond grotendeels uit rookartikelen. De schade van de inbraken, die veelal via het dak plaatsvonden, is aanzienlijk en loopt eveneens in de tonnen. De werkwijze bij de onderzochte inbraken had sterke overeenkomsten. Zo werd in de plaats van diefstal, voorafgaand aan de inbraak, vaak een auto gestolen.

De BR-NON* is een onderzoek gestart naar deze regio-overstijgende criminaliteit. In dit onderzoek worden ruim 70 aangiften van soortgelijke inbraken uit heel Nederland meegenomen. De zes verdachten zijn ingesloten.