Politie Hollands Midden

Datum: 20 oktober 2005


---

Leiderdorp Buurtconflict loopt uit op mishandeling

Ruzie om een grote berg zand liep donderdag 20 oktober uit op de mishandeling van een 50-jarige uit Leiderdorp. De man liet een grote berg zand storten aan de Tuinstraat. Naast dat het zand terecht kwam op zijn oprit versperde het ook voor een deel de weg. Enkele auto's moesten keren. Twee buurtbewoners, mannen van 39 en 46 jaar waren het niet eens met de gang van zaken en liepen naar hun buurtbewoner. Er werd vervolgens geduwd en geslagen. De 50-jarige deed aangifte waarna aanhouding van de buurtbewoners volgde. Na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn zij in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.

Gouda Auto-inbrekers aangehouden

Twee jongens van 16 en 17 jaar uit Gouda zijn aangehouden op verdenking van inbraak in een auto die geparkeerd stond op de Merlijnstraat. De autoinbraak gebeurde op woensdag 19 oktober rond 20.40 uur. Getuigen zagen de twee een ruitje van de auto inslaan, een greep in de auto doen en vervolgens wegrennen. De politie kreeg een goed signalement van de daders en wist de twee te achterhalen. Vandaag werd de laatste verdachte aangehouden. De politie zet het onderzoek tegen het tweetal voort.

Lekkerkerk Politie ontdekt hennepkwekerij

De politie ontdekte donderdag 20 oktober rond 08.45 uur een redelijk grote professionele hennepkwekerij aan de Tiendeweg West. De kwekerij was verborgen in een lege gierkelder van een bedrijfsloods. Er groeiden tegen de 6.000 hennepplanten. De voeding voor de kweekapparatuur werd van het stroomnet afgetapt. In de verhuurde loods en kwekerij waren geen mensen aan het werk. Verdachten heeft de politie dan ook nog niet kunnen aanhouden. De politie had informatie dat er op die locatie mogelijk een hennepkwekerij zou zijn.. De plaats van de kwekerij was zo uniek dat hij goed voor de buitenwereld verborgen was. De politie heeft aanwijzingen gevonden dat de kwekerij al langere tijd in bedrijf was en er vermoedelijk al meerdere keren geoogst is. De straatwaarde van de vandaag ontdekte planten bedraagt in de honderdduizenden euro's. De kwekerij is na de ontdekking ontmanteld. De planten zijn vernietigd en de apparatuur inbeslaggenomen. De politie is op zoek naar de verdachten in deze zaak.

----------------------------------------- einde middagberichten ------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --