Gemeente Enschede

Opknapbeurt omgeving Ni-je Terphoes gestart

donderdag 20-10-2005

Spelen en sporten in Oost-Boswinkel

Aan de Noord-Hollandstraat in Oost-Boswinkel is een nieuw wijkcentrum gebouwd in opdracht van De Woonplaats. Het krijgt de toepasselijke naam Ni-je Terphoes. Nu het gebouw af is, is ook gestart met de aanpak van de omgeving van het Ni-je Terphoes. Dit is een bewonersinitiatief in het kader van Buurt in Actie 2004.

Het budget werd vorig jaar toegekend en gereserveerd. Er is met de uitvoering gewacht tot het nieuwe gebouw er stond. De door bewoners gevraagde aanpassingen hebben betrekking op spelen en sporten.

Met de Buurt in Actie bijdrage wordt een fullcourt op het middenterrein gefinancierd. Dit is een multifunctioneel sportveld op asfalt. Het is geschikt voor voetbal, basketbal, tennis, volleybal en andere sporten. Verder komt er een nieuw klim- en klauterspeeltoestel. Ook wordt een aantal speeltoestellen en de tafeltennistafel verplaatst.

Tijdens een informatieve bijeenkomst in het 'oude' Terphoes op 19 oktober werden de initiatiefnemers en omwonenden geïnformeerd over de planning van de werkzaamheden die ingepast zijn in de werkzaamheden door De Woonplaats.

De aanleg van bestrating, groen en de asfaltering zijn medio november klaar. De plaatsing van de speeltoestellen en het fullcourt volgen daarna. In het voorjaar is de hele omgeving van het Ni-je Terphoes gereed.
Het Ni-je Terphoes wordt in de komende weken in gebruik genomen. De officiële opening volgt in december.


---